Autók » Honda » Civic Crx (1987-1992)

Civic Crx 1,6 16v FENEVAD

Ez egy igazi Fenevad!

Egy éve eladtam aszeretett autóm és tanakodni keztem ,hogy milyen autót kéne venni.Előszőr kicsit drágább árfekvésben gondolkodtam ,hogy majd befizetek egy kis pénzt a töbit meg törlesztem.Aztán hosszú tanakodás és nézelődés után esszembe ötlöt az egyik reggelre,hogy Te jó ég hát egész gyerek koromba mindig egy Crx et szeretem volna.Fel is patantam odaültem a számító gáp elé és elkeztem nézegetni.Aztán egy kicsit letőrtem mert nem nagyon találtam nekem megfelelőtt.Aztán az egyik nap fény gyúlt az éjszakába.Meglátam az igazit egy friss hirdetést.Le is beszéltem egy pár napon belül találkoztunk megvolt az átvizsgálás meg ilyenek aztán megvetem.
Már az első utunk haza fel nagyon érdekes volt.Teljesen más volt mint az előző autóm.Ég és föld.Pedig az is Japcsi volt.(Mazda) Ahogy egy kicsit is ráléptem a gázra az az örületes gyors pörgés az valami eszméletlen volt.Nagyon élveztem.Annak az egynek örülök hogy nem vagyok az a nagyon álatkodós gyerek mert ez tényleg nagyon kemény kis kocsi.Errős,gyönyörű,jó ránézni.Fiatalság sugárzik belőle.Hiába kicsit idősebb már de még mindig ott van a toppon a kicsike.
A belsejét nagyon csípem.Szerintem nagyon jól meg van csinálva,pedig ebben az időben a japcsik nem nagyon foglakoztak az ilyesmivel.De azt valahogy eltalálták.Az egyszerűségében van a szépsége.Ülései nagyon kényelmesek bár az én oldalamon látszik hogy az előző gazdia mindig úgy szált ki és be a kicsikéba hogy annak támaszkodotmert a bal oldali háttámasz lejesen el van deformálódva.Így azt cserélni kéne.De nem anyira vészes.A motorjához nem tudok mit hozáfűzni mert aki ismeri a Hondát az tudja hogy nagyon hálás és ha odafigyelnek rá nem hagy cserben soha.Persze szét hajtani ezt is szét lehet.Rosz tulajdonsága,hogy írjak azt is nehogy azt hidjétek hogy elvakúlt vagyok.Például hátra ne nagyon akard beültetni a haverokat mert naem nagyon fogják értékelni egy 5 perc után.Márha sikerül befészkelniük magukat.Nagyon kicsi a hátulja.Az oldal kárpit nagyon hamar elkopik kezelni kell mert csunya lessz.Hát most azt hiszem ennyi.Bár ki szeretne ilyen autót vásároni azért nagyon gondolja meg.Már csak azért is mert tényleg,ha nem tartod errősen a gyeplőt hamar megvadúl és kész a baj.Ne csak a lábadr a hagytkoz hanem gondold végig azt is,az hagyán hogy gyorsúl mint az álat és nincs elenfél de a következő pirosnál meg is kell álni.Ja és ha nem cseréled ki a fékeket valami kiválóra akkór hamar baj lehet.Vigyáz nagyon.Mert ez egy nagyon király fenevad!!!:-)

- Mióta megvetem kicsréltem a szokásos dolgokat mint pl:Vez,fesz görg,éksz,olaj+szür.
- Lengőkarok,első fékek gumi harang meg egy két dolog még.

Ezt a srácot egyik haver ajánlota elég ügyes és gyors.Kicsit drágálotam de ki tudja.Most viszont megyek majd egy honda specialistához,azt mondják jól és nem drágán dolgozik.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1989
Megbízhatóság (8) Vezetett km 19000