Autók » Honda » Civic (2017)

Civic 1.0 elegance

jó választás

Egy éve vezetem, eddigi tapasztalataim, észrevételeim.

forma; ahogy sokakat, úgy engem is megoszt, nálam előlről ok, oldalról kiváló, hátulról kicsit gáz, belülről is ok, de Hondát mostanában nem a formájáért vesz az ember. Nagy müa. betétek a lökhárítóban kicsit bazári, se nem sportos, se nem szép, legalábbis európai szemnek. Ha csak az autókat nézzük, nekem ez a 4., nyílván okkal vagyok márkahű.

motor; számomra elegendő nyomaték és gyorsulás, elfogadható fogyasztás. A 3 henger + turbó, kettőstömegű, szíjjas vezérlés (nagyon drága csere), ezektől én is kicsit tartok, előbbivel kapcsolatban teherautós példákat szoktam mondani, mégpedig MAN 8.150 még 6 henger 6.800 ccm szívó diesel 150 Le, majd MAN 8.163 már csak 4 henger 3.990 cm és 163 Le. Amíg követtem utóbbi életét, az 1,5 millió km gyakorlatilag meghibásodás nélkűl.

váltó; egy álom, bár néha kicsit karcos, de ez nyílván javulni fog a km-ek gyarapodásával

csomagartó; tágasnak tűnő, mégsem tudok annyi mindent elvinni benne, mint a 3 - as jazz - ben tudtam, pedig azé kb 100 L - errel kisebb.

felszereltség; elegance, több, mint elegendő, nekem minden aszisztens inkább bosszantó, mint hasznos, legyen az a vészfék, esőérzékelős ablaktörlő, radaros tempomat, sávtartó, egyedül talán az automata világítás, ami többnyire jól működik.

A fórumokban olvasott sok-sok hiba szerencsére eddig elkerült, összességében elégedett vagyok, relatíve még jó áron vettem.

A számomra haszontalan és használhatatlan aszisztenseken kívűl 2 apróbb hiba, kezdetektől zörgő bal első ablak részben lehúzott állapotban ( többször próbálták garanciában orvosolni sikertelenűl, majd mutattak egy vadiújat, amin szintén zörgött, azt mondták próbáljam elfogadni, mert ez ilyen - nem próbálom ), ill. minimális - szinte alig észrevehető szélzaj autópályatempónál a bal első tükör felől, utóbbi valami tipushiba lesz.

- semmi

Honda Veszprém