dinamikus-praktikus családi autó
Nekem egy életre szóló élményt adott öt és fél év alatt. Céges autóként használtam ,de vigyáztam rá mint a sajátomra. Sajnáltam visszaadni 215 ezer kilométer után, már haverok voltunk.
Szerintem nagyon jól néz ki, tetszenek az élei, amit a 11-ik generációról lekoptattak. Kényelmes ülések, rendesen alacsonyan(aki ezt nem szereti ne üljön bele), nekem egy nap alatti 12 óra vezetés után sem volt problémám vele. Nagyon szerettem a tempomatot, eco módban szépen krúzol, nem idegeskedik, állíthaó az óvatossága is, nagyon tetszett. Tolatni centi pontosan lehet vele , 3 szög is állítható a kamerán. És még csipog is hozzzá.
Ha akartam nagyon ment(ritkán történt ilyen), ha akartam alig fogyasztott. 150 fölött nem jártam vele, de addig stabil, 130 fölött is dinamikus autónak ismertem meg.
99%-ban ECO módban mentem vele, úgy is elég erős. Pályán 6,3-6,8 közt fogyasztott 145-ös tempomattal, amikor a valós sebesség 137 volt.
Ha legurultam Triesztig meg vissza 110-120-al akkor 5,0-5,2 -t is tudott fogyasztani.
4-en vagyunk, kényelmesen elfértünk benne , csomagokkal is , pedig volt benne mankókerék.
Eléggé komfortosnak éreztem az évek alatt,de az úttartása is nagyon stabil volt(235/45R17), bár átülve most egy Passat-ba simábbnak tűnnek az utak a legtöbb ehlyzetben.
Nagyon praktikus, jól variálható autó, 320 centi hosszúságú tetőléc is belefér a jobb elsőtől a bal hátuljáig.
Szerettem a váltóját, de olyan 180-200 ezer körül 2-ből 3-ba párszor kicsit szorult , amit aztán abbahagyott.
A bal első felfüggesztés 2 éves korától mínusz fokokban nyekergett fekvőrendőrön, vagy ha nagyott kellett rugózni, egyik szervíz se oldotta meg.
A jobb hátsó kerék felől a gumi kopásával mintha búgott volna, mint ami csapágyas, de nem volt csapágyas. Aztán téli és nyári gumi cserekor abbahagyta. Amikor a téli nagyon kopott lett, nagyon búgott, majd új téligumitól tök csendben volt sokáig.
Ablaktörlő: hát, ez volt a leggyengébb pontja, marha idegesítő volt az érzékelős működés. Vagy nem törölt pedig kéne, vagy törölt ész nélküli sebességen akkor is ha csak csepergett. Ha gyorsítottam kicsit, akkor vadul evezett legalább fél percig utána lelassult ,de nem volt türelmem kivárni.
Elfértünk benne kényelmesenm de azért nyaralni 420 liternél kicsitt nagyobb csomagtartó jobb lett volna. És a 45 literes tank is kicsivel lehetne nagyobb.
Fűtés, ülésfűtés, klíma szuper volt mindig. mondjuk a klíma gyorsításkor halkan fütyült a fordulatszám emelkedésével együtt , alig észrevehetően. Egyenletes sebességnél csendben volt.
100e km-ig 10 ezrenként jelezte, hogy menni akar szervízbe , 100 fölött 15 ezrenként akart csak menni. Ja és 1500 km előbb jelezte a szervízigényt minden indításkor sípolással, meg sárga fénnyel. Az kicsit zavaró volt.
Guminyomás: jópárszor fiktíven jelezte a guminyomás ellenőrzését.
Aztán mielőtt leadtam, előtte 4 nappal is, mondom én már nem csinálok semmit, de másnap gyerekeket vittem versenyre, megnéztem, hát volt benne egy csavar, lassú defekt. de előtte 5,5 évig meg nem volt.
A kárpit nekem eléggé kopott a könyökeimnél, látszik képeken a hirdetésben, az nem kosz hanem kopás
200 ezer körül már eléggé cicerget ez-az benne, de mikor mindent kipakoltam a leadáshoz, síri csend volt menet közben. Persze találtam az ajtózsebben törött tollat, kis csavart a pótkeréknél, meg egyebeket, gondolom ezek zörögtek :)
Motorikusan sose volt teljesen halk, de azt sose bántam.
Összességében nagyon hálás, dinamikus családi megbízható autó volt ez nekünk. Remek darab!
- Klíma kompesszor garanciában - Jobb első toronycsapágy kicsit recsegett 190e km környékén, párban cserélték - - Többi csak kopó
Honda Budaörs - nem volt rosszHonda Duna - jó volt leginkábbHonda Éles a vége felé , megkopott a régi fény az egész szalonon az az érzés, de azt hiszem emgcsinálták mindig az autót
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2019 |
Előző autója? | Civic gen 9 1.4 | Következő autója? | Passat 1.5 eTSI |