Ha csettintesz neki, megy: NAGYON
Nem Hondát kerestem, de a megkímélt állapota és a jó márka tapasztalatok, meg persze az árával, belopta magát a garázsomba.
Ugyanez a motor (2.2 iDTEC 150 LE) 1700 kg-os 4WD-s CR-V-nket is szépen mozgatta, kellemes (6-6,5) fogyasztással, selymes diesel hangja volt.
Az 1400kg-os Civic-hez meg bőven elég. Fogyi is jobb: 4,5-5,5. Mélyen űlsz és nekem (190 cm-hez) kicsit szűk a fejtér , de hátul is tágas fejnek és lábnak, óriási a csomagtartója. Nix zörgés, nincs szélzaj sem. De futómű/kerék zaj lehetne jobban szigetelt.
Nagy az ugrás a kanyarsebességben: befekszik nem billeg. Nagyon agilis, főleg előzésnél rugalmas. Gyanakodtam, hogy chippelt, mert veszettül meg tud lódulni. Szervizben olajcsere alkalmával megnézettem: de nem, gyárilag ilyen :)
Azóta szerelem.
Nem bosszant semmi apró szarsággal (bezzeg a Renault).
Megkapja amit egy finom motor megérdemel:
jó olaj 10.000 kmenként, hidegen kímélni, hajtva nem azonnal leállítani, DPF-et hagyni, hogy néha kiégesse magát!
Nyugodt hosszú cruse-oláshoz nagyon bevállt, megnyugtató teljesítménytartalékkal.
Mindenhol csak dícsérik ezt a konstrukciót: "nem végletekig kihegyezett motor, ami kimegy a viágból"
Ámen.
Csak a diesel boszorkány-üldözés zavar. Egy szem korom nincs a kipuffogójában!
Amíg engedik kedvencem marad.
Nem stílusom a visszaszivatás, de láttam azért pár arcoskodót, aki értetlenkedett, hogy mitől meg így egy nem Type-R, 1.8-es Civic.
Hát mert 2.2-es diesel :)
- Abszolut SEMMI. - (Eddig, kopp-kopp... lekopogom) - - Csere csak a kopók/fogyók: olaj (amúgy nagyon nem eszi, semmit), szűrők, ablaktörlő, fékbetétek.
M&M Óbuda. A tényleges szerelő szaki nagyon profi. A többi "balaszt" csak a költséget dobja meg.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2012 |
Előző autója? | Clio | Következő autója? | – |