Vérszegény japán
A futurisztikus formája fogott meg, na meg a hagyományok (az előző autóm után adott volt, mit kell venni). De a kezdeti rózsaszín köd - hogy új Civic, csúcsdizájn. igazi Honda feeling - lassan kezd felszállni és szomorúan tapasztalom, hogy már a Honda sem a régi. Az előző 2001-es gyártású Civicemmel semmi, de semmi baj nem volt 5 évig ! Ezek után természetes volt, hogy csakis márkahűen döntök. Bár ne tettem volna. 20.000 km-en alig túl már énekel az autó, na nem a szép motorhang, hanem a vacak műanyagok csörögnek-zörögnek. Biztos a budapesti utak miatt, de 5.5 millió felett ne zörögjön ennyi idő után!!! A klíma kapcsolója besz..rt, egyszerűen nem működött (gariban, de marha lassan javították). Aztán a futurisztikus kijelző, amin előszőr ámultam és bámultam, néha el-elmennek róla az adatok...Persze a szervízlátogatásomkor nem produkálta, ez a Murphy. Elpasszolnám én de azonnal, de ki akar bukni rajta. Legalább 1.5 millió menne a levesbe és ráadásul van rajta hitel bőven. Még kap fél évet, de ha ilyen rohamosan gyűlnek a gondok, akkor inkább bukok rajta, de majd meglátjuk. Még megérdemel egy esélyt. Ami pedig végképp bosszant, hogy a motor, amit a legjobbnak gondoltam, nem egészen úgy megy, mint amit megszoktam, pedig elvileg lehetne pörgetni, hiszen Honda. Mint egy kehes 1.6-os. A múltkoriban kipróbáltam egy új Focust, majd rá két hétre a szomszéd srác új SEAT Leonját. Hááát, mindkettőt bevállalnám ehelyett, pláne, hogy némileg olcsóbbak (pont másfél millával a Leon és 2-vel a Focus). És a Leonban hátul bőven nagyobb a fejtér pl., bár én nem nagyon ülök hátul, de a fiamat érdekli, mert már most 188 cm.
Úgyhogy emberek bármennyire fáj kimondani - már a Honda sem a régi ! Tisztelettel: Kocka
- Klíma - kapcsoló, páramentesítő fukció nem igazán működött
- Műanyagok csörögnek-zörögnek
- Műszerfalon digit kijelző hajlamos elmenni
Honda Éles
lassúak, és sokáig tartott mire megjöttek az alkatrészek, csereautó csak bérbe !!!
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Civic 2001 | Következő autója? | A Leon vagy a Focus, esetleg Mazda3 |
Verdikt | (2.5/10) |