Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1,8 Sport

Vérbeli sportcruiser - ahogy egy fiatal látja

2008 Decemberben vettem át az autót. Eddig összesen 3000 km van benne tehát komoly értékelést nem tudok irni inkább csak összefoglalni az eddigi tapasztalatokat. 24 éves fiatalember révén olyan szempontokat is felsorolok ami lehet elsősorban a korosztályomat izgatja. Idősebbeknek nem szempont.

Ami nagyon tetszik:

-Egy renault után az ember megismeri ,hogy mit is jelent a vezetési élmény.
-Nagyon jó stabilitás , kanyarokban rendkívül magabiztos és jó a kocsi súlyelosztása is.
-Pirosból elstartolás az talán a legjobb.
-Alacsony fordulaton 1500-1800 körül 6. ban is minden gond nélkül megmászik egy dombot. Tehát nagyon jó nyomatéka van kis fordulaton is.
-A nagy fordulatszám tartomány nagyon jó előzéseknél pl 2. be 125 ig simán kilehet huzni neki. Persze csak saját felelősségre mer azért az már a szabályzás közeli állapot.
-Az stabilizáló elektronika preciz és azonnal közbelép ha valami nem stimmel.
-A kipörgésgátló nagyon nagyon jó tényleg csak egy pillanatra hagyja megcsuszni a hajtott kerekeket egy erősebb startolásnál.
-Enyhe leejtős kanyarba 180 nál satuféket igénylő hejzetben ( szemből bal**** előz pedig látta hogy jövök de azért belevág hátha) szóval az elektornika gyönyörüen a sávbatartotta és korrigálta az autót. Szoval rögtön az első héten bebizonyította hogy hát igen azért ha hejzet van akkor ez a kocsi nem fog elszálni.

Ami olyan nemis tudom:

- Ha az ember fullra tankolja akkor minden fékezésnél hallani ahogy a benzin a tankban lötyög meg csobog vagy nemis tudom mi a jó szó a jellegzetes hangra. Kicsit olyan érzésem van mintha nem lenne ilyen áramlás gátló lamella a tankban. ( a jelenség fél tanknál megszünik )
- A fékek nekem olyan furcsa hangot hallatnak olyan mintha 2 smirglit hallanék egymáshoz dörzsölődni. Lehet hogy még nem koptak be rendesen a betétek .
- Amikor az ember kiszáll a kocsiból és halja a motor hangot akkor eleinte nem érttettem ,hogy mi kattan benne és utána meg 800 as alapfordulatról felteszi magát 1500 ra . De a kattanást és a furcsa hangot nem tudom még értelmezni. Mindenesetre ilyet nem hallottam semmilyen másik kocsinál. Lehetaz az I-vtec egyedi jelensége.
- Nagyon okosan kell vezetni hogy ne száljon el a fogyasztás. Persze még ígyis nagyon kedvezőek a fogyasztási adatok. De nekem furcsa volt ,hogy egy Zalaegerszeg Pest oda vissza egy tankból épp csak kijött. ( persze diselnél ez más tészta )
- A formával én teljesen nem vagyok kibékülve , kicsit olyan szappantartó külseje van, és túl sok a hátsó részen az optikai osztás. De ez nem volt kizáró ok a vásárlásnál mer azért ez akkor is egy honda.
-Nekem az alap gyári felnik annyira nem tetszettek szóval ez kapásból csere és lehet ,hogy célszerü max 16" os kerekeket használni a magyar utakon mer a 17" essel nem sokat nyel el a kátyúkból az abroncs. Szóval a futóműnek egy kis help ha 16 " os felniken gurulunk.
-Ez egy fiataloknak ideális autó időseknek a ki be szállás is problémákat okoz és komoly nyögések közepette sikerül csak kikecmeregni az anyósülésről.

Ami lehet ,hogy gázos azért:

- A hátsó osztott üveg alsó szegmense nem üveg hanem polikarbonát tehát nem lehet fóliázni. Ennek annyira nem örültem merszerettem volna fóliázni ezt is.
- Egyedi hifi rendszert szerelni ebbe a tipusba háát nem tudom én szeretnék benne kicsit tuningolni az audión de nem merem mer ha ezt egyszer szétszedik akkor utána ezer dolog biztosan fog nyikorogni. Talán kicsit idősebb korába ha már amúgy is a müanyagok életre kelnek nyugodtabb szivvel szedetem szét.
- Én gyengének érzem a fékeket egy Renault Scenic után is ami szerintem negatívum.
- Az átlagsebesség mérő az teljességgel téves nem tudom hogyan számol de a gps es mérőm és a kocsiba lévő az nem nagyon van köszönő viszonyba.
- Autópályán 130-140 es tempóba már szerinem nem gazadságos a fogyasztása.

Összegzésben pár apróságot leszámitva szerintem tuti egy kocsi. Nem tervezem hamar eladni.
Fiataloknak pedig isten.

- Még elég új az autó tehát komoly problémái még nem jöttek elő de pár apróság ami esetleg valakit zavar másoknak nemis jelent gondot de érdemes megemlíteni.
- 1, Központi zár: Megmagyarázhatatlan okból kb minden 20-25. nyitásnál nem reagál a távirányítóra és csak kulcsal hajlandó nyitni az ajtókat .
- 2, A Rádió borítása egy erősebb karósszéria igénybevétel után ( pl sportos kigyorsítás , rossz útviszonyok ) elkezd nyikorogni.
- Megoldás : Orosz módszerrel néhányat oda kell neki ba**** és máris elhalgat a nyikorgás. Elég vicces egy zsír uj kocsinál ez az orvoslás. :)

Nem volt még szervízelve.

Nem volt még szervízelve.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2008
Előző autója? Scenic Következő autója? Egyenlőre ezen nem gondolkodom.
Verdikt (7.7/10)

Honda Civic 2006 (2006)