Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic Hybrid

Troli uzemmodban igeretes, csak az akksi sovany

Az autot egy 23 eves merci utan vettem.
Imadtuk az Öreglányt, de Bécsből mar nem mertunk elindulni vele sehova. Amit el tudtok kepzelni, az tonkre ment benne.
Annyira megbizhatatlan volt, hogy gyomorgorcsot kaptam, ha menni kellett vele valahova, rokonlatogatashoz mar inkabb a vonatot valasztottuk. Sorolhatnam, de ez egy mas teszta. Mindenesetre a benzint es a penzt szerette...
Ilyen autos eloelet utan dontottem ugy, hogy gyarapodo kis csaladomat ilyen autoval nem kinzom tovabb, es a csaladi kassza is megkonnyebulne, ha nem lenne az autora evente 3-400 ezer forint koltve. Igy egy nagyon kis fogyasztasu, de meg relativ nagy belteru auto mellett dontottem, amit ha esetleg valamikor hazakoltoznenk, keves regisztracios dijjal majd magyar papirozhatnek. ( na azota mar kitalaltak minden egyeb dolgot szeretettpolitikusaink, es elertek, hogy kulfoldi rendszamunk miatt veglegesen kijelentkezzunk Mo-rol)
Ilyen indokokkal valasztottam ezt a tipust. Azota mar persze mas vizek folynak, de a donteseim alapja ezek voltak.
Ezt az autot vettem.
Mert hibryd, a regado miatt
Mert nem nemet, ez inkabb a merci miatt volt, ki akartam probalni a japanmarkat.
Mert egy ev garanciaval kinaltak
Mert van hozza vezetett szervizkonyv
Mert a kereskedo beperelheto, ha megis atvert...
Mert beszamitottak a mercit... Mire bevittem volna, a szomszedom bekattant, es a teljes lebeszeles ellenere megvette a mercit.

Amiert jo dontes volt:
Az auto a 100000 + 11000 kilometer megtetele utan is mindig indul. Ez a mercinel inkabb ajandek volt, mint alap. Kb otezer kilometer kellett hozza, hogy megertsem, az auto inditasahoz tenyleg csak a kulcs elforgatasa szukseges.
Az auto tenyleg 5,5 litert eszik. Neha inkabb kevesebbet, de szerintem ezt az erteket masok laba alatt is tudna.
Igaz, en a merci miatt mintha tojast taposnek, na azt kimelni kellett.
A merci miatt, amit 4 evig hasznaltunk, es 60000 kilometert kuzdottunk vegig, sosem megyunk 120 kilometer per ora fole. Igy afogyasztas nem ugrik meg, marad 6 literalatt. Amercie tiz volt.
Vegre van benne tempomat, utaltam az autopalyan, hogy a 124 es epedas uleseben 100 kilometer utan fajt a terdem, 400 kilometer utan mar szinte jarni sem tudtam.

Amiert megsem ezt vennem:
Nem ertem, miert igy oldottak meg a csomagterajtot. Oriasi helyet foglal el, pedig jol pakolhato lenne.
Nem lehet donteni a hatso ulest. Cserebe nincs kardanalagut, lapos dolgokat itt lehet az ules mogott vinni.
Igazabol a kombi foma jobban bejon, de budapesten a kulfoldi rendszam, es a telepakolt auto miatt mindig izgultam, hogy nem-e fel lesz torve, mire visszaerek.
Talan egy foliazott kombi jobb lenne.
Nem lehet a Cvt valtoval huzni utanfutot.
Az auto alja, es eleje kifejezetten hamar leer. Szinte csak tolatva parkolok, igy a padka mar kevesbe akadalyoz.

Osszessegeben az auto jo. Megbizhato, keveset fogyaszt, ha hozza fuzzuk, hogy nem egy kiskategorias gepjarmu.
Az osszeszerelesi minoseg szerintem csapnivalo. A merciben a vegen ketszer ennyi volt. (tenyleg) es meg szinte nem zorgott. Ittannyi kulonfele muanyag van, es minden osszeer, borzaszto. Karcolodik, es nyekereg.
A hifi szerintem hozza a szuksegest, 6 lemezes mp3 lejatszo, ujrairhato lemezekkel az utazashoz szukseges zeneallomany keznel van.
Van sok tarolo rekesz a vezetonel, az ajtoba masfel literes palack is befer.

Orulok, hogy megvettem, hogy kiprobalhattuk,milyen egy hybriddel elni. Azthiszem legkozelebb egy dizel kombi bmw-t veszek.

- Hybrid rendszer meghibasodast jelzett, nem akarta tolteni az akksit, es nem is akart besegiteni. Allo helyzetben lemerult az akksi, nem jarok vele minden nap. - Software update-el megoldodott. Legalabbis a szerviz szerint. Szerintem az akksi kezdi bemondani az unalmast, de ne legyen igazam. Azota a teszteles folyik, az elso 10.000 kilometernel mindig mukodott, csak reggelente, es par ora allas utan ures akksival indultam. - Majd idovel leirom a frissites utani tapasztalataimat. Bar ehhez a telet is meg kellene varni, mert erezheto a kulonbseg a hbrydrendszer hatekonysagat illetoen.

Auto havelka wien, simmering.Jok, kedvesek, toluk vettem, adtak egy ev garanciat, ugyhogy muszaly is nekik helytallni.Egyebkent szerintem alaposak, csak mintha tulterheltek lennenek.Bar sokszor nem voltam, muszaki, gumicsere, es a softwareupdate miatt...Talan a baj inkabb az veluk, hogy a munkafelvevo no nem ert annyira az autokhoz, aki szereli, az meg nem talalkozik velem. Ezert mindig odamegyek a szervizeshez is, elmagyarazok neki minden nyugomet, megha az agyara is megyek neki. De segitokesz, es az utolso alkalommal szerintem mar rajott, hogy a celom igazabol mi.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? T230 Következő autója? 320d ? Vagy lexus is