Szeretnivaló UFO
Hol is kezdjem. Hosszas dilemma és keresgélés a használtautók között döntöttem egy új Ciciv mellett. Az első próbaút kissé nehézkesre sikeredett a szalon megszervezésében, de megérte: beleszerettem. Az autót 2008 februárjában vásároltam,30 % -os indulóval hitelre. Az akkor kb. +1 millió forintos többletet az 1.8 -as motorral szerelt modellre nem mertem bevállalni. Igazából sajnálom is meg nem is. Nem: a jelenlegi törlesztő részletem 45e ft -ről majdnem 60 ra emelkedett. Igen: azért egy 1.8 -as motorral élvezetesebb vezetési élményt tudna biztosítani. A "vásárlás" előtt olvasgattam az ítéleteket, néhányat meg is tapasztaltam, de összességében vigyázok és szeretem az autómat.
Amit szeretek: számomra mind külsőre mind belsőre viszi a prímát ebben a kategóriában; a belső tér tágas és kényelmes; a váltót nagyon szeretem, pontos és gyors; a gyári izzók helyett xeont rakattam, amivel szerintem még sexisebb lett, főleg éjjel; a futómű kellően feszes, a pesti utakra még sok is, szerencsére oda sokat nem járok; igaz nem sokat használom a csomagtartót, de meglepően tágas; fogyasztás nálam 5,5 tojáson és olyan 8 körül megáll kamikaze üzemmódban is, átlag 6,5 teljesen korrekt.
Ami kicsit zavaró számomra: a műszerfal cicergés nálam 1000 km után előjött úgy, hogy se pestre, se földútra nem mentem vele, kisebb nyomkodásra mondjuk abbamarad, de akkor is; az 1,4 es blokk olyan amilyen(egymagamba szavam nem lehet), tény , hogy kicsit kevés, 4 személlyel és csomaggal pedig már zavaró; a szivargyújtó nálam 3 hónap GPS használat után megadta magát, gariba cserélik köv. olajcserénél; a jobb oldali kilincs alatt mozog kicsit a műanyag(lemez), különösen nem érdekel, majd lesz vele valami; olvastam, hogy sokaknak meghalt a CD -s rádió, nálam tökéletesen működik s nagyon szépen szól; hátra elég nehéz jól kilátni (főleg este sötétített üvegekkel :) ),de egy tolatórada szépen megold mindent helyettünk.
Azoknak akik szeretnének egy szép és kényelmes kis autót nyugodtan merem ajánlani, nem fognak csalódni. Köszönöm, hogy végigolvasták.
- szivargyújtó
- jobb oldali ajtónyitó kallantyú alatti lemez "nem stabil"
Honda DRM
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Micra | Következő autója? | örök álom egy piros,fekete lovacska |
Verdikt | (7.8/10) |