Sportfokozat olajkályhára
Kezdeném egy régebbi ítélettel, ami (talán) adminisztrációs hiba miatt a kukában landolt, kicsit megvágtam
, mert terjengős lett.
....
1 hónapja használom az autót, amíg megjön a dízel civic megkaptam használatra ezt a benzinest(ezúton is köszi!!). Nagyon jó kis autó, van benne automata ablaktörlő, jó benne a rds-es,mp3-as cd lejátszó (a rádió érzéketlenebb, mint a mondeoban), jó benne az automata légkondi. A hölgyek imádják az ülésfűtést!!!!!!
A kormányzás nagyon jó, van visszahatás az utakról. A /45-ös gumik nem a legkomfortosabbak-a futómű nagyon jó(sportosan kemény), de viszont nem zörgög semmi a kocsiban, a műszerfal eddig nem karcos (nem is törölgetem nagyon)
Parkolni könnyű, rövid az orra, és rövid a segge is.(csak még meg kell szokni), a kormányról vezérelhető cuccok: rádió, tempomat hasznosak, hamar megszokhatók, megszerethetők.
A motor-váltó páros valami isteni, bár azt hittem a 6. gang hosszabb áttételű lesz: 120 km/h-3000 ford/min. (ua.mint mondeo2 1.8, carinaE 1.8). Sajnos a motor annyira pörgős, hogy nagyon kell vigyázni, mert oda sem néz az ember, és már a megengedett sebesség fölött jár. Jó hangja van a motornak, 4000-es fordulattól jön a brummogás, ami gyorításkor frenetikus érzés, de autópályán hosszu időn keresztül már zavaró
Hátul kényelmesen el lehet férni- a Magic ülésrendszer tényleg nagyon használható!!! Csak senki sem találja meg a hátsó kilicset :o)- és mindneki azt hiszi 3 ajtós a verda...
Ami a legnagyobb negatívum volt: hátra nagyon nehéz kilátni, a C-oszlop nagyon vastag, és a plexin sem nagy a hátra-panoráma, gondolom a törésteszt miatt. A fogysztása 7,5, ha autópálya 130(tempomattal), ha autópálya 150, akkor viszont már 9,5 fölött, ami sok, de remélem majd a végleges tulajnak majd "bekopik" a vas, és kisebb lesz.
Az ülés kicsit rövidebb, mint az előző kocsiban volt, de kényelmes, nem csúszkálok benne. A csomagtár azért nem olyan hatalmas, de eddig elég volt (eddig mondeom, és carinaE-m volt. a carinával meg senki sem tud versenyezni...:o)
A motorházban nézegetve sajnos már arra sem merek gondolni, hogy az égőt kicseréljem, mert lehet, a kocsi elejét le kell bontani egy égőcseréhez.
Mindent összevetve jó autónak tűnik...
.......
2 felvonás:újabb kölcsönkapott autó
A változatosság kedvéért ez egy 1.4-es volt, ami (majdnem) ugyanannyira szerethető, csak az 1.8-ashoz képest alulmotorizált, de legalább keveset fogyasztott a megtett km-ek alatt (6,5l/100km)
........
3. egyben végső felvonás:
Aztán megjött a dízel is sport felszereltséggel, ua., mint a benzines anno. A külső belső tulajonságáról ugyanaz a véleményem ami anno volt: helyes kis dög, csak hátra erősen korlátozott a kilátás. A bejáratás alatt vigyáztam rá, mint hímes tojásra, még mindog nem nyomtam padlógázt, csak erősebb gyorsításokkal operáltam, pedig már 5000 km van a kocsiban. A nyomatéka az autónak igazából 2000 fordulat fölött jön meg, de akkor brutálisan- nagyon könnyű az előzés. Sajnos csábít a gyorshajtásra, annyira jó ez a motor- erős önmérsékletre van szükség. A fogyasztása igy bejáratva, de még nem bekopva:
Autópálya (140-150)-7,5
Országut(95-110)+ falujárat(55-65) ~5 liter körüli, de öregurasan vezetve
20.000 km-nél:
20ekm alatt 1,5 liter olajat evett meg (én ezt sokallom)
a garanciális szerviz 76e Ft volt (olaj (a legdrágább Shell 5w40) olajszűrő, gázolajszűrő, pollenszűrő, légszűrő) a gázolajszűrőt javasolták a cserére, az nem volt kötelező, anélkül csak 64eFt lett volna
Meg vagyok vele elégedve, jó kis gép ez. A műszerfal kicsit nyöszörög, de nem karcolódik- a nyöszörgést garanciálisan filcbetétekkel megszűntették. Még mindig 3 ajtósnak nézik, pedig már nagyon sok ilyen civicet lehet látni az utakon. Az ajándékba kapott honda (garmin) navigációval még mindig nem vagyok kibékülve, sztem unintelligens, primitív a szoftvere. Más fajtákat nem ismerek, így összehasonlítási alapom nincs, de ez béna, ráadásul nincs hozzá support, mert a garmin az mondja, hogy honda, ott meg nem ért hozzá senki(pl. FW frissítés).
A fogyasztása úgy tűnik beállt, vegyes használatban 6 liter körül, de nyugodtan vezetve.
40.000 km UPDATE
Megvolt a kötelező szerviz, potom 65 eFt-ért (ebben még a fékbetétcsere nem volt benne).
Az autóhoz hozzászoktunk, megszoktuk egymást. cserben sohasem hagyott, nagy hibája nem volt, de sztem drága a szervize. Vegyes üzemben (országút város 1/2; autópálya 1/2) 6 liter körül tartható a fogyasztás.
Kilátni hátrafele még mindig nem lehet, csak az érzéshez hozzászokni.
Az olajfogysztás megszűnt- valószínűleg jól sikerült bejáratni a gépet, kár, hogy innetől kezdve más élvezi ennek eredményét :o(
44.000 km finálé
Miután visszadtam a gépet (céges kocsi volt, de még 1 évig hitel volt rajta), állítólag ellopták 1 hónap múlva- jól bejáratott gépet kapott az új "tulajdonosa". Vagy ha valakinek kínálnak egy 2.2D motort, vegye meg nyugodtan, mert nem lesz hengerfejes egyhamar... ;o)
- zörgött az anyósülés rossz úton, ha nem ült rajta senki. megrángattam a grabancát (szó szerint)- azóta csend honol. - 8000 km-nél újra zörög az anyósülés, de most már tudom pontosan mi: a fejtámla - a jobb első kerék lengéscsillapítójáról lecsúszott a porvédő - 15000 km-nél jöttem rá, hogy nem a fejtámla zörög az anyósülésen, hanem a háttámla, de elmúlt magától - visszahívásos garanciában cserélték a kéziféket - 40.000 km-nél újra zörög az anyósülés, ha nem ül rajta senki -
HONDA-RM ROYAL
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 42000 |
Előző autója? | mondeo2 | Következő autója? | kicsi, könnyű, szép (valami olcsóbban fenntartható) |
Verdikt | (7.1/10) |