Nippon mazu
Több, mint 1 éve vagyok az autó boldog tulajdonosa. Az értékeléseket gyakran olvasom, éppen ezért érthetetlen számomra a sok elégedetlen tulaj (vagy inkább tulajnak magát kiadó személy). Hibákat nem tapasztaltam. Az autóban -a Volkswagen konszernes autókhoz képest- semmi nem hibásodott meg, vagy adta meg magát hirtelen. Az autó nagy, kényelmes, minőségi anyagokból építkezik. A motor egyedülálló, persze a későbbiek folyamán egy- két elengedhetetlen tuning elem meg fog jelenni benne. A gépet taposom a fogyasztása átlagban így is 6.3. A teljesítményével meg vagyok elégedve, elég szépen húz és erőteljes még 6. ban is. 6. ban bírja az 50 es temót, de a 220 at is kicsikartam belőle. A másik autó a családban Accord 2.4 typeS, és ahhoz képest is jól megy. A hely nagy benne, a csajok szeretik a hátsó sort. Navigáció hiányzik belőle, de mivel az nem tudja Magyarországot, ezért nem sírok utánna.
Eddig egyszer voltam vele revizión, a kötelező átvizsgálásokon kívül másra nem volt szükség. Bátran javasolhatom bárkinek az autót, aki megveszi nem fogja megbánni.
Elfogulatlan vagyok az autóval kapcsolatban, mivel a munkám során a cégnél francia, a németek közül Audi, VW, Seat, BMW. autókkal szoktam közlekedni. Mégis azt mondom, hogy ezekhez képest igen, toronymagasan veri a lécet, a többieket változó időközönként, de szinte kéthavonta szerviz orvosolja méregdrágán. (persze ez a cégemnek jó, adóból leírható). Véleményem szerint aki szidja az autót az nagy valószínűséggel nem Honda tulajdonos, csak megpróbálja rontani a Honda imagét. Leendő autó vásárlók figyelmébe ajánlanám (általam nagyra becsült autós) Bazsó Gábor tesztjét a Honda civic 1.8.-ról. Ő már sok autót próbált, tesztelt, és igen sulyos kritikával is illette azokat Ssangyong). De a civicről rosszat nem tudott mondani. Én sem. (igaz, hogy a műszerfal karcolódik, de nem smirglivel kell tisztítani. Egy jó autósnál van szarvasbőr törlő. A fényerőt pedig erre a célra kitalált potméterrel kell szbályozni, amit az első tetszőleges beállítás után autómatikusan kapcsol.) Vw csoportos soha többé! akit érdekel annak a tesztje azt is megírom és csodálkozhatnak.
- Eddig még semmi.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2006 |