Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1.8 Type-S

Nem mind zörög, aminek tolják

Asszem mi jobban kifogtuk, mint mások, de a rossz dolgokat pl. hogy (minden zörög) úgy látom, hogy inkább az ötajtósokra írják.

Ebben az autóban is valami zörgött a hátsó ajtóban, de egyszer egy kicsit belénk csúsztak (semmi komoly), a hiba javítva lett és azóta csend van. Én azt mondanám, hogy a nagyobb keresztbordákon, fekvőrendőrökön koppan egyet az első futómű, de a szerviz és a párom szerint, aki naponta használja a gépet (és nem ilyen süket) csak képzelem. OK.

Eddig más műszaki gond nem volt vele.

95% városi használatban van, a fogyasztása 8.2 nyáron, 7.5 télen (légkondi?).

Ami nem tetszik rajta:
- nyitáskor az ajtókilincs rémes full-plasztik csattanása, mintha mindjárt a kezemben maradna;
- nyakon kellett volna vágni a tervezőt aki kitalálta, hogy jobbal be kell tenni a kulcsot és ráadni a gyújtást ás eztán lehet balos gombnyomással indítani - akkor már minek a gomb?
- rettenetesen kicsi a belső tükör (panorámát tettünk rá);
- autópálya tempónál pörög a motor, 300km-en egy kicsit fárasztó hallgatni;
- karcolódik a műszerfalborítás az órák körül (szemüvegtörlővel nem annyira);
- a baloldali ablaktörlő túl széles függőleges koszsávot hagy, nem töröl az üveg széléig;
- kopik a gyári fényezés: 7 évesen olyan, mintha naponta gépi mosóba vittük volna, pedig kb. évente 6× visszük, előtte (és egyébként mindig) nagynyomásúval mossuk. A Ford Galaxynk öt éve ugyanezt kapja, de nem kopik.

Ami meg bejön:
- mindkettőnknek szuper a vezetőülés és az ergonómia (ő: 170/60, én: 183/110);
- gyönyörű a hangja és nagyon jól megy;
- kanyarodik, mint egy villamos (csak gyorsabban, de semmi dőlés);
- hatalmas az ajtó (a Type-S 3 ajtós), kényelmes a beszállás;
- nagy a hátsó lábtér, felnőtt is ülhet hátra;
- nagy találmány a felhajtható ülőlap, magas dolgok is berakhatók.

Nekem 20 évi Hondázás után enyhe csalódás az autó, de vállalható. Sajnos a következő generációban nincs már 3 ajtós Civic (Type-R öt ajtóval? WTF??). Kérdéses, hogy mi lesz helyette, de még tuti, hogy jóideig megmarad. Eddig soha semmi nem romlott el rajta (a Hondákhoz drága az alkatrész, de nem kell), és a formája is teljesen időszerű, a kortárs németeknél és franciáknál sokkal fiatal(os)abb.

- Rendszeresen kiégő tompított izzók, hátsó helyzetjelző izzók. Semmi más.

Honda Szallerbeck, Budapest, Üllői út 812. Csak ajánlani tudom.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? HR-V 1.6 125LE 4×4 Következő autója? A jó ég tudja.
Verdikt (8.9/10)

Honda Civic 2006 (2006)