Nekem bejött a 2009-es modell!
A feleségemmel beleszerettünk az "UFO Civic"-be. Be is mentünk a szalonba és konkrét árajánlatot kértünk a 2006-2008 modellre. Ezek után hagytuk érni a dolgot. De eközben olvastam az interneten, hogy a Civic modellfrissítésen esik át. Ezen felbuzdulva megérdeklődtem a szalonban és kiderült, hogy már rendelhető. Így gondoltunk egy merészet és megrendeltük. Az árát tekintve fél millióval több volt az elődnél, de miután megérkezett bizonyított. A 83 le-s motor helyett 100 lovas lett az autó. Ez érezhető a teljesítményén is. Nem egy versenyautó, de szépen megy; lehet vele biztonságosan előzni és autópályán stabilan tartja a 130 - 140 km-es tempót. A gyorsulásra sem lehet panaszom. Összegezve: a 2009-es modell fürgébb mint az elődje. Az előző modellhez képest bővebb a felszereltsége is. A sport modellhez alapfelszerelés a tempomat (nagyon hasznos, jót tesz a fogyasztásnak hosszú úton), a gumiabroncs nyomás figyelő (még nem vettem hasznát), a tolatóradar (a feleségem imádja), az usb csatlakozó. A külcsínyt tekintve is változott - szebb lett - az autó. Az első "csíklámpát" megtörték két légbeömlővel, kapott álkipufogót (így úgy néz ki mint az 1.8-as) és egy kicsit megvariálták a hátsó lámpát is.
Összességében elégedettek vagyunk az autóval. Szerintem egy jól pakolható, praktikus autó ami a sportos megjelenésével vonzza a tekintetet. Szerintem az új 1.4-es motor jó választás és a magasabb árat kompenzálja a sok extra felszerelés. Szépen szól benne a zene és nagyon kényelmes. Amit hibaként tudok felróni, hogy 1000 km után egy kis halk "cirregés" hallatszik a műszerfal felől (kitapogattam, ilyen az illesztés). Ideális a menetteljesítménye 4 emberrel is. Ja és nagyon jó a 6 sebességes váltó. Kicsit szokni kell az elektromos gázpedált és a műszerfalat.
Szeretem.
- halk illesztési zörej a műszerfal felől
Honda Gold Motor N1 Debrecen
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |