Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1.6 ES 4D

Megbízható Társ hétköznapokra - élmény a hétvégére

3 év és 180.000 km alatt eddig semmi komoly műszaki probléma nem volt vele leszámítva a légkondit.
Soha nem állt le, soha nem hagyott ott sehol!
10.000 km-ként vittem szervízbe, csak a kötelező dolgokat cserélték rajta (olaj, olajszűrő, pollenszűrő, ablaktörlő lapát; téli-nyári gumi, gyertya).
180.000 km után is még az eredeti gyári fékbetét van benne elöl-hátul.

Egy komolyabb szervíz volt benne; 170.000 km-nél a légkondi elkezdett rakoncátlankodni, hosszas keresgélés után kiderült, hogy az alábbiak romlottak el benne:
-hőkapcsoló a kompresszoron
-leégett a kuplunk a kompresszornál
-kompresszor tekercselés
A szervíz 170.000 HUF-volt, ez talán az egyetlen hiba ami felróható neki, szerintem nem kellen elromoljon a légkondi egy 3 éves autón.

Az autó hosszú úton is kényelmes, ehhez mondjuk elengedhetetlen segítség a tempomat, az ülés kényelmes, könnyű megtalálni a megfelelő pozíciót, nemritkán napi 700 km-t is vezettem benne.

A fogyasztása nekem az alábbiak szerint alakult:
Nyár:
7-7,5 130-al autópályán 1-2 személy)
5,5-6 90-el országúton 1-2 személy
8,5-9 130-al autópályán 4-5 ember + tetőbox
Tél:
7,5-8 130 autópálya 1-2 személy

Remek kis autó; 1.8-as motorral talán még jobb lett volna, lévén az 1.6-os motor 125 LE, de nyomatéka kevés, ezért az előzésekhez vissza kell váltani 3-ba, viszont onnan nagyon szépen gyorsul és a hangja is kellemesen "Hondás".
Lehet vele meglepetést okozni, piros lámpánál kapásból kiváltja az ember melett álló autósből a "na most jól letolom a hülye Hondás-t" érzést, utána meg csak néz, hogy miért nem sikerül.
Ezzel együtt nem versenyzésre való, viszont utazni remekül lehet vele.
Én főleg autópályán mentem vele 130-nál simán lehet még benne zenéthallgatni, beszélgetni, kihangosítón telefonálni.

Kanyarodni remekül lehet vele (vagy az átlag autós nem tud kanyarodni... Ez lehet megérne egy külön cikket a Totalcar-on); országúton kanyarokban mindig rendre lemaradtak rólam az egyenesben száguldozó autósok, egyenesben 110-el tol le, kanyarban eltűnik, újabb egyenesben megint tol le, utána megint lemarad és ez így megy hosszan...

Amit nem szerettem benne:
-Csomagtartó kicsi, 4 ember nyaralásához már tetőbox kell
Nem lehet pl mosogítógépet, TV-t beletenni, mert lehajtott ülésekkel sem megy bele semmi, lévén alacsony ahova pakolni lehet, belóg a merevítés.
Ha lenne kombi verzió belőle azt vennék (az "UFO" Civic nekem nem tetszik).
-Nem autómata az ablakemelő csak a vezető oldalán
-Hondabetegség: A fényszóró gyengécske, nem igazán látni vele kellemesen éjjel

- légkondi kompresszoron hőkapcsoló - légkondi kompresszor kuplung - légkondi kompresszor tekercselés - Summa: 170.000 - - Ezt leszámítva nem romlott el 180.000 km alatt soha!!! - -Csak olajat, légszűrőt, olajszűrőt, pollenszűrőt, 1X gyertyát és ablaktörlőlapátot cseréltek benne - -fékbetétet 180.000 km után még mindig nem kell cserélni! - -szilentek, lengéscsillapítók még az eredetiek

Honda Sommer VeszprémKorrekt; gyors kiszolgálás, pontos munka, kedves személyzetMás autótípust is szerelnek, abban is pontosak

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző autója? Civic 6th gen. 3D 1.5 iLS (2000-es évjárat) Következő autója? Accord
Verdikt (9.1/10)

Honda Civic 2006 (2006)