Más a helyzet
A futómű rosszul volt beállítva már gyárilag, vagy a szervíz ügyeskedett, az indítóelektronika elromlott, és a klímát is újra kellett tölteni. Ez mind 1 darab hondában. Láttak már ilyet? Láthattak, az új civic ilyen. De tagadják.
A helyzet az, hogy a japán autókról elterjedt az, hogy überjók, mindent felülmúlnak és a többi. A konkurenciát (VW konszern) pedig bizonyos autókkal foglalkozó helyek total lehordják, és néha már röhejesen ócsárolják. Egy hondára meg még ha rossz is, nem mernek rosszat mondani. Például én ott akadtam ki, amikor a dieseles civicre azt állították, hogy megéri ennyi pénzért, a közel azonos árú, ugyanakkor nagyobb és "jobb" Golf pluszra meg 2,5 csillagot adtak, merthogy drága. Igen ez a helyzet. Előszeretettel linkelnek be olyan oldalakat, ahol VW-t ócsárolnak, hondááról viszont rossz szó nem eshet. Egy honda nem lehet rossz, egy német meg nem lehet jó, ez a felfogás. Ami egyértelműen valótlan.
((megjegyzem ez nem csak nálunk van, pl az Autobild ha jól tudom csak német autókat istenít, úgyszint tagadja a létező hibákat, csak ők már 1 fokkal rosszabbak))
A civic: mindezek ellenére én szeretem a hondát. Jó autó valóban (azé nem annyira mint állítják), és éppen ezért választottam az új civicet. A külseje nagyon tetszett. A belseje is nagyon hyper. A motorja jó. Kényelmi problémáim akadnak (pl: a sokat emlegetett könyöktámasz). A hibáktól kiakadtam. A nem elromló japán autóban sosem hittem. Úgy voltam, hogy csak kevesebb százalék romlik el. De nem 30k közelében számítottam erre.
Ha a kényelmi, és zaj problémáktól eltekintek akkor valóban 4-5 csillagos autó. A megbízhatóság szerintem nem igazi szempont. Teljes mértékben darabfüggő. Én rosszul jártam.
- indítóelektronika, klíma, és ez is zörög.
Veresegyház
Hát.. is-is.