high tech gokart
IS Lexus-ból (azzal sem volt semmi baj!) ültem át a Hondába, mert szerintem ezekre az utakra (Bp.) és bírságokra (ORFK) több mint elég a Honda által nyújtott 140 LE és az ehhez kapcsolódó "feeling". Picit félve vettem meg a Népítélet-es véleményeket figyelve (zörög a műszerfal, angliai gyártás, stb) de mindenkivel szemben csak a pozitív oldaláról tudosíthatok. Hasít mikor kell, csendesen dorombol amikor eco-üzemmódra vágyik az ember gyereke; de általában nem, többnyire sportos a használat. Ürtartalmához képest baráti a fogyasztás, és a városban (is) nagyon lehet vele játszani, olyan gokartos. Széles kerekei és elsőkerék meghajtása miatt figyelmet követel, mert hajlamos kitörni a meredekebb helyzetekben. Ami még "rosszabb": olyan high-tech a műszerfal, hogy megszokást igényel az, hogy ne játszunk vele az úton - velem sokszor megesett, hogy a fed.komp-al szórakoztam, és csak a periferiális látásommal vezettem: na ez ellenjavalt. A lexivel összehasonlítva: messze több elektronika van benne (2001-es L, 2007-es H), okosabb, és takarékosabb. De. Nincs benne az a "nagy vas" érzés, az IS200 156 Le-je valahogy jobban volt érvényesíthető a teljes km skálán. A H fékjei messze gyengébbek, erre figyelni kell, és a kényelmi apróságok, pl. a hátsó csomagtér ajtajában nincs egy fogantyú, hogy ne kelljen a retkes pesti utcák után hozzáérni a külső karosszériához. A Honda Civic-et mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szeret néha odacsapatni, de alapvetően az elviselhető gazdaságosság mellett szeretne sportosan úticéljához érkezni. További mínusz, hogy a feeder botokat nem tudom eldogni a csomagtartóban; de majd áttérek a telematchra.
- semmi
honda ercsi