Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1.8 Sport

Harakiri

Soha nem gondoltam volna, hogy Hondám lesz, nemhogy Civic. Mindíg is tetszett, de mivel az elmúlt hét évemet a Renault-nál töltöttem, ezért annak a típusait használtam (Twingo, Clio, majd Laguna II).

A párom győzőtt meg, hogy ezt a modellt válasszuk cserénél, mert annyira jól néz ki. És igaza volt. Kívül-belűl tetszetős darab, rádásul még a ráncfelvarrás előtt vettük, ami szerintem jó döntés volt. Persze sok más tényező is beleszólt a döntésünkbe, de az ár-teljesítmény-felszereltség-szolgáltatás szinten ez tűnt az egyik legjobb vételnek akkor. Ami feltétlenül szükséges és ami jó ha van azt belerakták. Ilyen pl. a Tempomat, légkondi, ülésfűtés, mp3-CD...
Mikor a vásárlásra adtuk a fejünket a felkeresett 6 márkakersekedésből egyben sem volt tesztautó (hol Hybrid, hol Sedan 1.6), így a szalonokban ülve dölt el a kérdés. De nagyon tetszett, így e mellett tettük le a voksunkat.

Már az első pillanatoktól kezdve jól ment, ahogy mentek bele a kilóméterek, annál jobban lehetett pörgetni. A fogyasztása nekem nagy örömöt okoz, nem gondoltam volna, hogy egy 1.8-as autóval 7 literrel is el lehet járni (sőt nem is oly ritkán alatta is). Hosszú távon is kényelmes, nem túl zajos, minden kézre esik. Engem nem, de a páromat zavarja este, ha nem tekerjük le a műszerfal fényerősségét.

Az alant sorolt hibák viszont egyre jobban kezdenek bosszantani. Egy fél éves japán autónál nem ezt vártam volna. Persze ezek nem mindennaposak és nem túl komoly problémák, de akkor is zavaró!

Amúgy tényleg egy szuper autó, a kiállása is nagyon bejön, fekete metál, világos belsővel. Gyárilag is nagyon sportos és egyben elegáns is tud lenni. Nem kell rá semmi optikai csoda bizbasz. És úgy vettem észre, hogy ez már nem az a küldjük padlón sportdobbal hülyegyerek autó, ez már más generáció. Azért ha kell, ebben is ott az erő, a Type-R-ről nem is beszélve, de az már más világ...

- Most kezdődnek az apróbb hibák sajnos. A kp.zár néha csak manuálisan nyitható, nem ismeri föl a jelet. A vezető oldali külső kilincs foggantyúja gyakran beragad.A váltó hátramenetbe kapcsoláskor néha nem veszi be a sebességet.

hamarosan eljutok végre...és akkor megtudom mi a fene van vele. Valószínű a csepeli Honda szervízbe viszem. Azt többen is ajánlották.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Laguna 2.0 Grandtour Következő autója? Egyenlőre marad