Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic Type-R GT

Ez gyogysz-R!

...mellekhatasokkal.
Ha itt olvasgatsz akkor lehet, hogy vetelen gondolkozol.
Nehez dontes. Nekem is az volt.
Talan ez a par sor a tapasztalaokkal segit.

Jol vezetheto, kenyelmes, gyors es muszaki szempotbol is megbizhato jargany.
Szerintem szep is, bar a megiteles szubjektiv, mikor megjelentek az elso peldanyok nekem egyaltalan nem tetszett, inkabb erdekesnek talaltam mint szepnek. A Type R valtozat sztem lenyegesen jobban nez ki az alap civicnel, pedig a kulombseg nem sok, de az a megfelelo helyeken.
A legjobb tulajdonsaga, hogy mosolyt csal az arcomra meg egy "rossz nap" vegen is, mikor vegre hazafele tartok az uton.
Nagyon jo vezetni! Vannak utszakaszok amiket kulonosen kedvel: legyen jo minosegu minel tobb kanyarral es kis forgalommal. Sajnos egyre kevesebb ilyen van.
Fantasztikus a hangja, szep a muszerfalon a kijelzo csoport, nagyszeruek az ulesek.
Eleg hely van az utasoknak (vezeto +3szemely) es a csomagoknak is.
A csomagter jol bovitheto, mely rekesz a padloban (nincs potkerek csak javito keszlet) es a hatso ullesek egy mozdulattal a padlora hajthatoak -mint a Jazznel- viszont itt az ulolap kulon nem mozgathato.
Jo az uttartasa. Motor, valto, kormanyzas es a fekek mind nagyszeruek.
Dual-klima, tempomat, automata lampa es abalktorlok es egyeb elektromos kutyuk jol mukodnek. Jol szol a gyari zene es szepen zarodnak az ajtok -tenyleg, tobben is megjegyeztek.

A mellekhatasok viszont nem maradnak el:
Nem csipi a rossz utat! -feszes futomu csak egy dolog, de a rengeteg muanyag a kabinban egy-ket helyen sajnos szinten megszolal picit.
Utalja a rendort, a fekvot es a radarral vadaszosat is. -A fekvot jobban, de hihetetlenul rossz erzes ugy autozni, hogy fel szemmel mindig a sebessegmero kamerakat vagy a rend eber oreit lessuk.
Tudom barmilyen mai autoval konnyu a megengedetnel gyorsabban haladni es en nem szertek megszegni semmilyen szabalyt, de az auto egyszeruen tul gyors a sebesseg hatarokhoz.
Neha ki kell vinni epitett palyara ahol szabadon kiautozhato, egyebkent konnyen veszelybe kerulhet a jogositvany.
Autopalyara nem nagyon valo, elmegy de semmi elvezet es rovid fokozatok miatt 6-ban sem igazan halk es takarekos. -Igaz az autopalyat nem is az "elmenyautozasra" talaltak ki. Unalmas egy hely (:
A fogyasztas, nem tul veszes ha figyelembe vesszuk milyen motorrol van szo, de ezt egy dizzel tulaj ugysem ertene meg. Ha a fogyasztasra is figyelve kozlekedek alltalaban 9liter alatt el jarok vele. Mindenesetre en is utalom az uzemanyag aremelest!

Vegul ami engem legjobban bosszant: hanyag osszeszereles!
Sok japan autom volt mar es lehet, hogy tul nagy az elvaras, de sztem ez gyengere sikerult. Muanyagok illesztese nem tul pontos, neha ki is pattan a helyerol egy panel a csomagternel, ezt lehet a feszes futomu szamlajara irni, de akkor is. A festekreteg pedig nagyon vekony es konnyen serul, egy felpattano kavics femig leverheti.
....es mindenhonnan elkesek vele ("inkabb teszek egy kis kerulot, arra van egy elvezetesebb utszakasz....na meg az a kis kitero belefer ...huuu a mindenit mar ennyi az ido!?")
....es fuggoseget is okoz, vegul eleg sok penzt el lehet kolteni palyaberletre es ami azzal jar.
Osszefoglalva: ez egy oszver! Sport autonak kicsit halvany. Utcara, autopalyara pedig tul sportos. Leginkabb egy Golf GTI Japanul. Bar japannak kicsit gyenge minosego az osszeszereles (kiveve a hajtaslanc), izlesre es helykinalatra is elegge europai. Meglatszik az angliai (Swindon) gyartas.
Ennek ellenere nagyon jo vezetni es a hetkoznapokon is hasznalhato.
Mindennel egyutt en szeretem!

Talan ez az utolso evtized mikor a porgos benzinesek meg elerhetok hetkoznapi hasznalatra is, foleg turbo es kompresszor nelkul. Ez egy kihaloban levo faj!

- semmi...de meg csak 2eves! - Van valami zorges a muszerfalfelol rossz uton.

Honda

Fenntartási költség (5) Évjárat 2008
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 20000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 12000
Előző autója? Civic Következő autója? ?
Verdikt (7.9/10)

Honda Civic 2006 (2006)