Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 2.2i-CTDi

Ez is csak egy autó, de annak jó!

Megláttam, megszerettem, megrendeltem. Majd elkezdtem olvasni a Népítéletet és megrettentem.
A Hondáról nekem a megbízhatóság, technikai kiforrottság meg ilyesmik jutottak, jutnak eszembe. Tehát az itten írások nagy része tényleg elrettentő...
Aztán csak át kellett venni. Egy Skoda SuperB-ből ültem át. Nagy volt a kontraszt. A Skoda utazóautó, ez nem annyira. Gondoltam először. Azóta eltelt 1 hónap és egyre jobban szeretem. Jó vezetni. A kormány közvetlen, a fék jól adagolható, és a Diesel 140 lóerő igen kellemes. A kényelmi extrák jól eltaláltak, az ülések kellemesen tartanak (azért rá kellett jöjjek, hogy amíg a Skodában szinte feküdtem, addig itt jobb, ha normálisan ülök). Executiv felszereltségű. Ebből kifolyólag az üvegtető nagyon jó hangulatot teremt, aki teheti, ne spóroljon rajta. A hifi szépen szól (nem csak relatíve). A hátsó ülés variálhatósága és ezzel a helykínálat ötös.
Egyébként ez is csak egy autó. A pontból b-be való eljutásra szolgál, csak a formájából adódóan ad egy kis pluszt.
Amit többen írnak, hogy az összeszerelési minőség nem a legjobb igaz. Nálam is hajlamos zörgésre a gép, ami az utak állapotát és a műanyagok mennyiségét tekintve nem csoda. És a feszes futómű sem segít. Az én autómnál egyetlen komolyabb probléma van, nevezetesen nagyobb bukkanóknál a csomagtér ajtó kárpitja nagyokat zörren. Remélem, majd tudnak vele valamit kezdeni...
A fogyasztása nagyon függ a BEJÁRATÁSTÓL (csupa nagybetűvel, mert nem hülyeség). 8,5-ről kezdte, most 6,5-ön áll. Stabil város!!!
Összességében azt mondhatom, jó autó. Aki ilyet szeretne, az ítéletek miatt ne tántorodjon el tőle. Lehet hallani horror történetek prémium márkákról is... Az azonban biztos, hogy pl. egy KIA Ceed´ használtan jobban eladható lesz...

Azóta:

Voltam vele hosszabb úton. Autópályán 150-160 körül is maradt a 6,5-ös átlagfogyasztás, aminek örülök.

Felkerültek a téli gumik. 16"-os. Mindenkinek javaslom lecserélni a 17"-ost. Az autó sokkal komfortosabb vel, igaz nem annyira szép. De legalább nem veri szét önmagát a remek pesti utakon...

Elért a vég, vagy a Török vendégmunkások átka.

Valami elkezdett mocorogni jobb elöl.

Hétvégén nekiestem, hogy benézzek a műszerfal alá. Amit találtam és javított a zörgéseken, az egy fehér műanyag doboz a kormány alatt. Csak az alja van csavarozva, a teteje patentos. Én össze szigszallagoztam. Ez most már csendben van. Továbbá a "gyári" ajándék navi bekötése folytán is generáltak zajforrást. A navigáció tápkábelén a biztosítékház csak lógott bele a nagyvilágba és láthatóan sokat találkozott a beépített műanyagokkal.
Viszont a jobb oldalhoz nem fértem hozzá. A kesztyűtartót nem tudtam kiszedni. (Akinek van ötlete hogyan jön ki a helyéről, írja meg lécci: martonkomjathy@t-email.hu) Pedig hallhatóan onnan, vagy mögüle jön a kellemetlen nyikorgás.
Végül is asszem szervizben végezzük... Ott jól kilesem, hogyan kell szétszedni, azt otthon megcsinálom. :-)
Igazából nem értek az autókhoz, nem vagyok autószerelő, de az tapasztalat, hogy jobb, ha az ilyen dolgokat maga csinálja az ember. A szervizeseknek mindig "rossz" a hallásuk... :-)

2007.12.07.

November közepén voltam az autóval szervizben. Olajcsere és a zörgések volt a téma. Reggel mentem, felkészülve arra, hogy miután a szerelők "nem hallanak semmit", nekem kell elmennem velük próbakörre és az igazamat bizonygatnom.
Ehelyett azzal kezdték, hogy ha nem gond, mutassam meg a szerelő kollégának mire is gondolok, hiszen úgy sokkal könnyebb... Hát leesett az állam. (Volt olyan autóm, amelyik "szakszervizében" hosszas unszolás után sem voltak hajlandóak eljönni velem egy próbakörre, pedig ott nem zörgésekről, hanem a kormány akadozásáról beszéltünk.) Elmentünk meghallgatták, és:

1. az első futómű lengéscsillapítóinak gumi védője (vagy valami hasonló - ezt látod, ha benézel a rugók közé) le szokott csúszni. Ettől van az autó jobb elejének olyan hangja, mintha a kesztyűtartó mögött égtelenül, zörögne, pöcögne valami.
2. ugyancsak az első futóműnél a stabilizátor gumi tartójának gyári "zsírzása" hiányos. Ezt is megkenték.
3. a hátsó ülés támlája zörgött nem a csomagtér ajtó. Ennek orvoslásaként kapott egy réteg szigetelő szalagot az a fém kampó, ami az ülést tartja.

A végeredmény: egy az új koránál is csendesebb autó és az egész nem volt több 45 percnél. Nem kellett semmit cserélni, nem kellett darabjaira szedni.

A lényeg, hogy megcsinálták és én újra megszerettem a büdös dögöt.

Persze azóta, hála az utaknak megint lecsúszott az a gumi izé, de nincs kedvem elvinni a szervizbe... Felhangosítom inkább a zenét. Most, hogy tudom, lehet az autó teljesen halk is, már nem is annyira izgat a dolog. :-)

Egyébként még mindig csak ajánlani tudom. Ha kell, megy, mint a dög, ha meg arról van szó spórolni is lehet. Pár napja jött a családba egy Passat. 2.0 TDI, Highline felszereltség, tehát az sem piskóta, de a Hondát ezerszer jobb vezetni!!!
Tudom, hogy nem igazán illik őket összehasonlítani, de akkor is...

Szóval, akinek tetszik, vegye meg!!!

- A csomagtérajtó műanyagja hajlamos éktelen zajt adni, meg már az eleje is.... Kiderült, hogy nem is. :-)

Honda Duna

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? SuperB Következő autója? Honda???
Verdikt (7.5/10)

Honda Civic 2006 (2006)

(Nem csak) a fiunk kedvence

Civic 1.8 Sport - 2007

1999.11.30 9100   2,0

A Bestia

Civic 1,8 Sport - 2009
2010.02.16 5000   -

A Hondám mellett még fiatalabbnak érzem magam

Civic 1.8 ES szedan - 2006
2007.10.03 15000   2,0

A hipercool gépsárkány!

Civic 1,8 Sport - 2006
1999.11.30 21000   4,0

A jövő egy nagy csalódás

Civic 1,8 - 2005
1999.11.30 27000   2,3