Ennél csak rosszabb volt!!
Háááááát hol is kezdjem?!! 30-éves (bocsi 29,8)éves vagyok,
az utobbi 4 évben párhúzamosan 2 kocsit tartunk,(a másik a nejemé)aki ugyebár országos üzletkötő révén a nagy szeretettel kiválasztott,jószágba 1-1.5 év leforgása alatt
átlagosan 40.000-60.000 km-ert küldött !! Ja és persze én fanatikus autóimádó lévén ugye, nem holmi occsó céges 1.4-es Astrát vagy Focust vettem neki hanem: Toyo Carina 141000 km-er megkapta 191000-nél nyolc hónap után becseréltük(de minek)
egy Benz A-160 ra!!?? Király!!Szintén 8 hónap után az asszony
kinézett magának :új 307 SW 1,6 full, Sirály!!! 4,8 M-ért
kaptunk egy gyenge lusta benzinzabáló, megbízhatatlan ( 1,5-éves koráig :hátsókerék csapágy,generátor,ülésfűtés 3X,stb...)
na jó a Tö... tele van, adjuk el! Mit is vegyünk (de közben párhúzamosan elfogyasztottunk: Peu. Partnert 1,9D gyenge.becsere Peu Expert 2,0 HDI- na ez ment mint a mérgezett egér! viszont hosszú utakra kemény, kényelmetlen volt na meg nix klíma! ismét csere (közben nézegettem a használtautó.hu-t hogy becseréljem a 307-et) az Expi helyett
az asszony talált egy 1,5 éves Peu. 206 1,4HDI-t! Természetesen klíma nélkül ,de jó lessz az Expi-ben sem volt,
már magszoktam a hiányát!mondja az asszony (de hát most nem ezért cseréljük ki ??)na nindegy aranyos kis jószág,a 206 no meg 5,4 littyó büdössel eljár! Közben bedurrant az agyam:
Audit kell venni! Ám legyen futunk 10-20 kört lejárjuk az összes külföldről behozott szemetet ,(persze legyen tiptro,dual klíma,sok lufi,2,5 V6 TDI, magyarországi szervízkönyv,megkímélt stb...) mindegyikben TUTTTTIRA kevés KM ( na persze a hülye német soha nem hajtotta sztrádán, illetve az asszonya Yaris-ával járt be Nürnbergből-Bonnba melózni) persze hogy nincsen szervízkönyv ! Mikor már kezdtem feladni találtam egy 99´ es 124 E km magyar, szervízeltet, Királyság! Megvéve! Fasza! Miután hazaértünk 200KM , irány a szervíz :átvizsgálas! 380 E ft alapból,+ a kereskedő levette a gyári alufelniket (pedig nem nagy durranás) és felszerelt négy lemezfelnit úgy hogy nem cserélte ki a hosszabb alufelnicsavarokat,hanem a marha alátett: CSAVARANYÁKAT!!!!! Így durrantottunk le a sztrádán 150-nel 200 km-ert!!!!!!!! Természetesen az Audi sem vált be
folyton valami koppant elinduláskor-megálláskor (mintha a váltó
kottyant volna) Közben visszetérve a 206 hoz rohadt meleg nyár lévén az asszony az Audival járta az országot,én meg nyomultam a kis Peu-val! Na ezt nem!!!! 206 eladva, 307 eladva ( 307 2évesen 60.000 km rel -2 milla bukta) Jó, lépjünk tovább! Az Audival is tele a T...... ! irány a hosználtautó telep.
2006 okt. mit is tegyek vegyem meg megint más szarját,vagy huzzak be egy szalonba és rakjam bele a valagam egy újba?
Na de mit vegyek? Német ,Francia nem jött be! A Toyó kurva jó autó volt ( Carina E 1,6 92´-es) hát legyen Japó! Bezúzok a Toyotához, Corolla? nekem nem elég sportos, Avensis?Öreguras cirkáló! Irány a HONDA kereskedés! Te Jószagú atyaúristen ,hogy ez milyen király forma: Új Civic 1,8 sport ,belevágom magam frankó a bele is ,sportos ,erős,modern technika: 8 lufi,dupla 2 állású ülcsifűttés,VSA,digiklíma,18" alufelnik STB-STB... 5 milláért kurva jól fel van szerelve !Lefoglalózva!!! Irány haza ,fel a netre :népitélet! hajjaj! sok a lehordás: zireg-zörög,nem fog a fék,kényelmetlen a könyöktámasz, STB...! Na mindegy már nem szeretném visszacsinálni, 2006-Dec 6 átvettem! Azóta a mai napig 32000 km !!! tettünk meg ,szerintem ez az átlagnál több! Ami ezalatt problémám keletkezett az autóval: apró zörejeken kívül SEMMI!!!! fogyasztás: most néztem meg:6.8!!
140 lovas autótol igen jó! És higgyétek el bizsereg a tenyerem,
és nem sajnálom visszatenni 130-nál 4-be! Szerintem korrekt kis kompakt autó, rohadtul felszerelve, erős dinamikus, cserben
még nem hagyott (nem is lehetne) viszont én is elkövettem azt a hülyeséget hogy a bejáratós 0-ás olajra nem néztem rá,
és 12000-km után elfogyott. Benzínkútnál kipótoltuk 10W-el (természetesen egyeztetve a szervízesekkel) 15000-nél kötelezően kicserélték 10W-re azóta mára 30000 szervízen is túlvagyok, hát nem hiányzott egy csepp sem!!!
Viszont tudnotok kell hogy én ahhogy megvettem rátettem az M7-re 120, tempomattal oda -vissza kétszer, kurva jót tett neki szerintem, a helyes bejáratás!!!!!! Azóta az Audit elcseréltem
Toyota Hiace-re, de most úgy döntöttem hogy továbbcserélem
egy keveset használt CR-V-re !
Összességében nehéz egy tipusról megmondani hogy tuti vagy romhalmaz, nekem az audi nem jött be,mások azzal alszanak.
A Honda maximálisan bejött ENNYI!!!
- Eddig SEMMI!!! Illetve a fent említett olajfogyás.
Honda Nagykanizsa
A hozzáállás maxximális(olajcserére bejelentettem,kérésemre
eljöttek,és vissza is hozták a munkahelyemre )
Máshoz nem kellett még hozzányulni!!!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | A6 2,5 TDI tiptro. | Következő autója? | passz( álmom batár terepjáró) |
Verdikt | (7.8/10) |