Egy éjszakára jó, de nem ő lesz álmaid nője
Vegyes érzelmeim vannak a kocsival kapcsolatban még most is, hogy már szakítottunk.
Egyrészt rendkívül megbízható, a maga korában innovatív, kényelmes, jól pakolható egész kellemes autó. Másrészt a végtelenségig pörgethető motor, a nyomatékszegénység a hosszú 6-os váltóval, a túl kemény futómű, a kemény műanyag beltér, a lélektelen szolgaiság jellemzik az autót.
Nem akarom elismételni amit sokan leírtak már a megbízhatóságról, meg a minőségről. Azt sem szeretném ide írni, hogy zörögnek a műanyagok a beltérben, mert nem zörögtek. Nem fogok siránkozni, hogy ez nem igazi Honda mert nem Japánban szerelték össze. Csupán az emocionális érzelmeimet próbálom leírni, hátha ez megkönnyíti a szakítást.
Nincs lelke!
Teljesen személyiségmentes. Csak úgy van az úton. Mindegy neki, hogy tiltásig pörgetem, vagy a dugóban araszolok vele. Nem hisztizik, nem kér semmit, nem kommunikál hibaüzenetekkel, nem vár meglepetésekkel sem olajcseppek sem egyéb elromló dolgok képében. Egyáltalán nem csinál semmit azon kívül, hogy elindul-megy-megáll amikor azt akarom.
Ez rendkívül idegesítő!
Az ember szeretne törődni kicsit az autójával, gondoskodni róla, elmenni néha a szervizbe, barátkozni az ott dolgozókkal. Ez az autó erre teljesen alkalmatlan.
Szereltettem bele tolatóradart, egyrészt mert hátrafelé nemigen lehet kilátni, másrészt mert így legalább volt valami ürügy szervizbe menni. Férfiember néha jár szervizbe. Ez alaptulajdonság, ha úgy tetszik az olajszag létkérdés.
Voltunk vele külföldön is több alkalommal. És mi történt? Semmi. Odament-visszajött. Na jó, kicsit bosszantó volt, hogy a tempomat 6. fokozatban egy közepes emelkedőnél is megoldhatatlan feladatként kezeli a 140Km/h tartását. Ilyenkor a visszaváltás kicsit segít, de leginkább a hangja nő meg, nem a nyomatéka. De ennyi.
Amit kifejezetten nem szerettem, az a sportfutómű. Az rázott. Cserébe jól kanyarodott, stabil volt. De nagyon rázott (említettem már?).
Igazából ez volt az egyik legfontosabb ok amiért megváltunk tőle.
A másik az idegesítő szemléletbeli logikátlanságok:
4 elektromos ablak, de csak 2 automata. Távirányítóval nem nyitható-zárható ablakok. A beépített fényérzékelő, ami kapcsolja a lámpát sötétben, ha AUTO állásba tesszük a kapcsolót. Viszont a lakott terület vége tábla után nekünk kell felkapcsolni kézzel, ha nappal van. Nincs olyan fokozata a kapcsolónak, hogy a gyújtással vezérelve folytonosan világítson, és nincs egy menetfény sem, amit pedig tudna vezérelni a fényérzékelő váltogatva a tompított fényszóró és a menetfény között attól függően, hogy nappal van vagy éjszaka. Ez így egy félig kifejlesztett rendszer. Miért nem fejezték be?
Na jó, ennyi.
Tényleg nincs más. Nem lett nagy szerelem, mert a jó test és az odaadó szex nem elég ehhez. Ide érzelmek kellenek. Az meg nincs.
- Meghibásodás nem volt. Féktárcsát, betétet cseréltem és egyszer egy db izzót.
Honda royal
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |