Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1.8 Sport

Egészséges kompromisszum

Imádtam. Nekem rögtön bejött az ufó forma, amint megláttam. De családapa lévén amiért rá esett a választás, az a beltere volt. Méretben, kényelemben, praktikumban símán verte valamennyi kategóriatársát (Golf, Astra stb.). Ha úgy kellett, egy kényelmes és megbízható családi autó volt, amelyben elfért a 2 felnőtt és 3 gyerek + a holmink a kéthetes nyaralásra úgy, hogy a kalaptartón nem tűrtem meg semmit. Azokat a trükköket, hogy pl. a hátsó ülések alá is lehet pakolni, azóta is hiányolom minden autóból. Ilyen méretű (mellesleg hűtött) kesztyűtartóval azóta sem találkoztam, sokkal nagyobb kocsikban sem. A 4460 km-es olasz utat 7.8 l-es átlagfogyasztással tette meg, amiben volt városi dugó és rendes olasz autópályázás is (160km/h+) az Appenineken keresztül.
Amikor meg kiszállt a család és végre a 4500 fölötti fordulatszámokat is használhattam, akkor egy rendes, vérmes városi sportkocsiban éreztem magamat. 2-esben 105 km/h-ig, 3-asban 145-ig lehetett huzatni és persze ment is, mint a barom. A visegrádi hegyi úton kevesen voltak képesek tartani velem a tempót :-)

Lehet, hogy nekem szerencsém volt vele, de a 4 és fél év és 122000 km alatt egy indexizzó kiégésén kívül semmi baja nem volt. Persze a szervízeket megkapta 20000 km-enként és a kopó alkatrészeket is cserélni kellett. A fékbetéteket pl. szinte minden szervíznél, azok lehettek volna tartósabbak is.

Aztán a család csak kinőtte és fájó szívvel megváltam tőle. De azt megfogadtam, hogy egyszer még lesz egy Civic Type-R-em :-)

- Az egyik indexizzó, kb. 2500 Ft-ért ki i cserélték

HONDA Őrmező, 1112 Budapest Vizsla U. 1-3