Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 2.2 EXE

Az igazság ideát van?

Megpróbáltam elolvasgatni a hozzászólásokat, és reagálnék majd párra. De kezdem az elején. Szerelem volt első látásra. Eddig tagadtam ennek létezését, de visszakozom. Persze nem ment simán a vásárlás. Régebbi kapcsolat miatt kimentem Vácra a Pajorhoz, befizettem az előleget, és vártam. Meg vártam, meg vártam, meg még egy kicsit vártam. Aztán kezdtek jönni a pletykák, hogy csődbe ment. Hívogattam őket, ők hazudoztak, majd fölhívtam a Honda Hungary-t, mi a pék van. Közölték ügyvéddel menjek, de nem mondhatnak semmit. Már kezdtem temetni a lóvét, de gondoltam megpróbálom, max elhozok a szalonból valami mozdíthatót. De nem kellett, mert visszakaptam a pénzt, és még akkor is azt állították, jövő héten megkapom az autót. Na mindegy. Jöttek Honda Budáék. Korrektek voltak, megkaptam a kocsit, minden rendben volt, míg el nem érkezett az első szervíz ideje. Átadáskor a szervízkönyv el volt b@szva, gyakorlatilag semmilyen adat nem stimmelt benne, de mondták sebaj, majd küldünk másikat, azt hagyjam ott. Persze nem küldtek, de nem izgatott. Ami viszont igen, hogy 10% kedvezményt ígértek, ha hozzájuk hordom szervízbe. Szóval jött a szervíz ideje, mondom könyvem az nincs, erre előszedték amit otthagytam, és kézzel átfirkálták benne az adatokat. Érdemes megnézni, gyönyörű. Aztán kezdeném őket emlékeztetni a kedvezményre, közölték mutassak róla papírt. Ja, azt hittem úriemberek vagyunk. Már ekkor eldöntöttem, most voltam ott utoljára, főleg mert a munkafelvevő, egy idősebb fazon (a nevét sajnos elfelejtettem) úgy beszélt velem, mint óvónéni a hülyegyerekkel. Még azért közöltem, hogy az első 20000 km-en négy liter olajat fogyasztott a motor, erre azt válaszolta, ÉS? Mondtam, hogy szerintem ez nem normális, mire emberünk azt, hogy olajcsere után ez megoldódik. Még azt gyorsan leírom, Honda Budáéknál mennyibe kerül hét liter olaj cseréje. 66.535,- Ft. Volt másfél éve. Ha azt mondom rablás, akkor finom voltam nem? Szóval kerüljük őket nagyon nagy ívben. Szallerbecknél te viheted az anyagot a szervízhez, megúszod a feléből. Térjünk a lényegre. Az autó nagyon jó, az olajat ugyan még mindig eszi, de már csak egy litert kell beleönteni szervíztől szervízig. Kritika volt az indítás, ami tök jogos. Ekkora baromságot, mint ez az indítógomb még nem is láttam. Ha már megy, akkor viszont nagyon. Igaz, időbe telik, míg az elktromos gázpedál fölfogja az utasítást. Az is igaz, hogy zörögnek, és kemények a belső műanyagok. Az viszont nem igaz, hogy nem lehet látni a műszerfalat, ha rásüt a nap. Az sem, hogy csapkodni kell a csomagtartó fedelét. A kipufogócsőtől nem kell megijedni, csak kamu. Illetve optikai tuning:) Gond viszont, hogy a fékbetétek nagyon gyorsan kopnak. Max 50000 km-t bírnak ki, ami fele a Toyotáénak. És az alkatrészek mocsok drágák. A kilátást hátra tényleg meg lehet segíteni egy tolatóradarral, abból is fölösleges gyárit venni. A kézifékkel sem volt bajom, de a Honda lecserélte egy igazi Wartburg kézifékre, arra a jó kis racsnisra. Borzalom. A zene még ami gáz, full hangerőn simán lehet beszélgetni, ami nyilván családbarát megoldás. A gépnek amúgy semmi baja, gyors is, szép is, kellemes is.
Máris kiegészítem egy kicsit az ítéletemet, mert pár dolog lemaradt. A váltó szerintem hibátlan, a rugózás viszont iszonyatosan kemény. Nem a budapesti utakra való, ha átmegyek egy fekvőrendőrön, fizikai fájdalmat okoz. Mellesleg szétütném azt is, aki a fekvőrendőrt kitalálta. Értem én, hogy forgalomlassítás meg minden, de biztos, hogy többet árt, mint használ. A kormány remek, kanyarstabilitás hibátlan. Az alja nagyon alacsony, nem lehet úgy fölhajtani egy patkára, hogy ne érjen le.
Ami még nagyon fontos: ne menj neki semminek! Vagy ha mégis, legyen casco-d, mert a gatyádat is otthagyod. Nekem sikerült egy klasszikus elbambulok, hátulról belemegyek című történetet előadnom. A koccanás szerintem 10-15 km/h-val történhetett. Nem tört el semmilyen elem, a másik kocsiban 30000 forintos kárt hozott ki a biztosító, mert megkarcolódott a lökhárítója, szóval tényleg nem volt egy nagy csatt. Na de a Honda javítása 300000 volt. Ugyanis az egész elejét fogpiszkáló-szerű műanyagok tartják. Hiába nem sérültek az első lámpák, mind a kettőt ki kellett dobni, mert a pöcsnyi műanyag tartófülek eltörtek. Képzelheted mennyibe kerül egy első lámpa a Hondánál... A két lámpa közötti prizma szintén hasonló okból kuka. Mi van, ha sérül a lökhárító, vagy a géptető? Szóval csak óvatosan:)

- semmi, de eszi az olajat

HONDA BUDA

HONDA SZALLERBECK