Autók » Honda » Civic (2006-2011)

Civic 1.6 LS

Az ár-érték király

Első újautónk volt. Két éves keresgélés eredményeként vettük, szerintem ár-érték arányban akkoriban nem volt jobb. Az utastere meglepően nagy (nagyobb, mint az "Accord"-é), nekünk ez volt az elsődleges szempont, mert szép nagyok vagyunk. Utána a motor jött. A többi szóba jöhető gyártó ugyanennyi (vagy kissé több) pénzért kisebb, vagy kisebb teljesítményű motort kínált. Ez volt közülük a legerősebb (126 LE).
A leggyengébb oldala a csomagtartó mérete. Ebben ez a legkisebb a konkurensekhez képest, de mi úgy döntöttünk, hogy nagyobb lélegzetű nyaralásra vagy repülővel megyünk, vagy veszünk tetőcsomagtartót és egy -boxot. A többire, mindennapokra elég a csomagtere.
A használat során semmi kellemetlen nem ért bennünket. Kifejezetten kényelmes, a belterében használt anyagok igényesek, kellemes tapintásúak. A műszerfalat könnyű átlátni, a kezelhetősége is kiváló. A digitális műszerfaltól magam is idegenkedtem, olvastam erről a kérdésről "fűt-fát", többek között itt, a "Népítélet"-en is, de árnyaltabb a kép: A Honda digit-műszerfala jó. Jól látható, nem idegesítő, nem vonja el a figyelmet. A sebességmérő kijelzőjének látótérbe emelése egészen jól sikerült, így a legfontosabb információk tényleg a látótér alsó szélén helyezkednek el vezetés közben folyamatosan. Nekem furcsa, hogy eddig észre sem vettem, de hagyományos műszerfalú autóban nekem le kell pillantanom a sebességmérőre, az nincs kifejezetten az ember látóterében más típusokon.
Az autó forgalomban kellemesen agilis. Az IVITEC motor érdekes, kissé turbós hatású. Mikor odalépek neki, az elektronika gondolkodik egy leheletnyit, aztán ha "látja", hogy komoly a szándék akkor meglódul, de akkor eszeget is. Nem vészes a fogyasztása, de városban nem nagyon megy 8 liter alá. Igaz én pécsi vagyok és minden nap van legalább egy hegymenetem is, amikor hazamegyek.
A helyi márkaszervíz tőlem jó osztályzatot kap. A karosszériásuk kifejezetten ügyes csóka. Sajnos nejem egy parkolóban nekitolatott egy hirtelen odanövő fának és lezúzta a farát. A csomagtartófedelet és a lökhárítót cserélték, de sajnos benyomta a pótkerék dobját is. Először azt mondták vágni kell és új padlólemezt kell kapnia, de aztán a kasznis azt mondta, hogy egy próbát megér a horpadás közepén lévő, hegesztett vonószemmel meghúzatni, hátha kiugrik a horpadás. Abban az esetben pedig, ha leszakadna a vonószem, akkor meg lehet vágni, úgyis ez volt az első ötlet. Bejött! Nem kellett vágni. A vonószem is ötösre vizsgázott, bírta a húzatást és kirántotta a huplit, úgyhogy továbbra is eredeti a padlólemez. Ilyen autószerelőkből kellene több!
Összességében elégedett tulaj vagyok, bármikor vennék ismét Hondát.

- Vezetőoldali, ajtó-gumiszigetelés. (Valószínűleg rosszul építették be, 2 perc alatt orvosolták megfelelően.) 0.-Ft - Párás időben nyikorgó kuplungpedál. WD 40-el gyógyították meg, pénzt nem kértek.

"HONDA STE-BA" KFT., Pécs

Fenntartási költség (8) Évjárat 2008
Előző autója? Swift 1.0 GL Következő autója? Civic
Verdikt (8.4/10)

Honda Civic 2006 (2006)

(Nem csak) a fiunk kedvence

Civic 1.8 Sport - 2007

1999.11.30 9100   2,0

A Bestia

Civic 1,8 Sport - 2009
2010.02.16 5000   -

A Hondám mellett még fiatalabbnak érzem magam

Civic 1.8 ES szedan - 2006
2007.10.03 15000   2,0

A hipercool gépsárkány!

Civic 1,8 Sport - 2006
1999.11.30 21000   4,0

A jövő egy nagy csalódás

Civic 1,8 - 2005
1999.11.30 27000   2,3