Ahol tud, szolgál, minden szempontból megállja a helyét
Nem volt még Hondám, egy nagy Volvoból (V70 1998 évjárat) ültem át. ajánlották a Hondát, tetszett(ik) is és nem utolsó sorban sok autóval összehasonlítva a Sport 1,8 felszereltséggel nem nevezhető drágának a konkurenciához viszonyítva. Gyönyörű a kerék, a kinézet, a műszerfal, a hátsó uléssór állíthatósága, a spojler tényleg jól kitakarja a hátúlról jövő lámpáját, és jól megy (hasonlóan dinamikus mint a 200 lovas AWD-s Volvo) és a kanyarban a stabilitása jobb. Nyikorgás, vagy egyéb probléma nem lépett fel. Minimális olajfogyasztása volt, a szervíz szerint a 0-20-as olaj miatt. Az első csere után 0-30-ra kell cserélni ez megszünik (szerintük)
Nagyon nagy mérete van a "kis" Civic-nek. Azért vettem, mivel legtöbbször egyedül járok a városban, de most voltunk vele síelni (tetőcsomagtartó, síbox, síléctartó - tudom, hogy egy Hondára nem szabad, de évente 1x talán...) 2 felnőtt, 2 gyermek 1 baba, 3 gyereküléssel, sífelszereléssel, egy kisággyal, hordozóval, és regiment cuccal kényelmesen elfértünk és az autónak meg se kottyant. A fogyasztása emelkedett a növekvő légellenállás és a terhelés miatt, no meg 140-150 közötti tempó is belejátszott, de 9literrel megjártuk. 90-110 tempó között, ahol a légellenállás nem jelentős 7,5-8literrel lehetett haladni.
Vagyis a Volvoval ugyanígy tele lettünk volna, nem lett volna tetőbox, de 13-14l alatt nem állt volna meg a mutató. Mindamellet nem akarom a két kocsit összehasonlítani, mert nem lehet sok szempontból, de nekem bejött a Civic, lehet vele komótosan, fogyasztásra figyelve (cc7l) és sportos tempóban pörgetve is haladni.
Én normál hőfokon használom, 7,5-8,5 között megáll a mutató Bp-et reggel és este keresztül szelem minden nap.
Az a meglátásom az eddigi hozzászólásokból, hogy többen többet várnak ettől, mint egy 4-5 milliós autótól ill. van egy két gyári probléma amikről írnak, de azt pedig rendben megszerelik, max a probléma oka és, hogy el kell vinni szervízbe az ami bosszantja az embert.
Lehetne jobb is: indító gomb lehetne ki be kapcsolós vagy kártyás, de ezt tudtuk, mikor megvettük, hogy inkább látszat, mindemellett megszoktam, nem lehet a kulccsal köszörülni stb...
A hátsó ajtó tényleg nagyon nagyra sikerült és ezért a bent lévő levegő összenyomása becsukodáskor nehezére esik. Ettől nehéz becsukni. Ha az erre kiképzett belső foganytyút használjuk, egyből sikerülni fog (vagy kettőből). Ha egy másik ajtó is nyitva van akkor sokkal könnyebb becsukni.
Nincs benne hitech rádió,CD lejátszó
Drágák az extrák hozzá
mint írtam evett egy kis olajat
Légkondi automata üzemben nekem túl erős, így le szoktam szabályozni, de dolgozik rendesen
- Semmi nem romlott még el
- Hátulról volt egy kis koccanás. Nem is látszott rajta, mivel visszarugózótt. Lökhárító fényezés, egy belső tartó csere, hátsó rács csere és kb 200.000Ftjába került a biztosítónak
Bp. III ker Zay utca karambolos javítás
Zalaegerszeg Honda értékesítés
itt vettem, és meg vagyok velük elégedve, rendes kiszolgálás, átutalásos előleg, gyors ügyintézés .
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | V70 2,5T AWD | Következő autója? | Marad a Honda |