Adrenalin junkie
1. rész:
Az élmény még viszonylag friss ugyan, de azért az eddigieket megosztanám a T. Nagyérdeművel, hátha... :)
Ami pozitív: kényelem, erő. Kényeztetés az van, duál klíma, elektromos mütyürök tömkelege. Fogyasztás szerintem nem állt még be, de alakul, jelenleg (főként városi használattal) 10.3 - de most kezd csak még harapni a jószág, úgyhogy később ezt update -lem. (bár hosszú autópályázás alatt volt már 9.2 is !!! ) .
A kialakítás miatt azért EZT az autót megnézik, akinek ez a fontos, ne alapot, ilyet vegyen. ;)
A motor hangja igencsak kellemes, pár kedves ismerőst úgy kellett újraéleszteni 6.000 fölött... :D
Ami negatívum: a belső műanyag borítás rendkívül érzékeny, könnyen karcolódik. A rugózás eléggé kemény (bár nekem tetszik, de volt aki megemlítette). Szerencsére nem kopog, zörög - ha lesz ilyen, fogok említést tenni róla.
És még valami: az autó hátulját tényleg érezni kell - vagy egy egyszerű trükköt alkalmazni: a hátsó spoiler a vége, és pont. Azért egy tolatóradar alapfelszereltségben beficcenhetett volna ennyiért...
2. rész:
Fél évvel és kábé 10.000 kilométerrel később:
Ez egy jó autó! És persze mint mindennek, ennek is kijöttek a maga kis hibái. Olvasgatom itt mások teszteit, és szerencsére nekem nem nyiszorog, nyekereg a belső. Viszont cserébe "recseg" a szélvédő, ami nem normális egy ilyen autónál: szóval szervíz, újraragasztás lesz garanciában. Aztán: az ablaktörlő lapát egy kis takaróeleme elrepült valahová út közben (biztos kicsi volt a sebesség, azért ;) ... persze 1000 Ft.-os tétel és pótolható. A sebváltó 3-4 közötti FINOM váltásnál diszkréten nyikkan egyet. A szervíz nem tudott igazán mit kezdeni vele, azt javasolták, próbáljam fogni a bőrt miközben váltok.. (????)
Induláskor - pár métert követően - hátulról egy olyasmi hang hallatszik, mint amikor egy csatornafedőn megy át a kerék, pedig nem... erre megint csak ötlet volt, megoldás nem. (erről később kiderült, hogy gyárilag ilyen és nem hiba!)
A motor? Az jó... Alul kiabál, fent üvölt... meg húz is rendesen. És még mindig megnézik az autót, szóval az egoistábbaknak hajrá... bár az első spoiler 10 cm-re lebeg a földtől, földútra tehát ne menjetek vele!
Összességében tehát eddig egy erős 4-es az értékelés, folytatása következik...
3. rész
Immár ex - tulajdonosként írom e sorokat. Visszatekintve és összegezve: nem bántam meg a vételt, bár többé új autót soha... (kellemes mértékű veszteség volt rajta a közel 2 év alatt).
Második autónak vagy fiatal, gyermektelen párnak, embernek tökéletes. Nekem a fenntartási költségek voltak elgondolkodtatóak (pld. garázs bérlése mert ugye ezt nem tartjuk utcán, illetve a már későbbi, nem garanciális javítások - lásd lengéscsillapító, alapból kb. 100.000 Ft.) valamint a gyermekvállalás gondolata is változtatást igényelt jármű téren.
Összességében azonban ez egy jó autó, élményautó, kényelemmel, extrákkal. Aki ilyet szeretne, az próbálja ki! :)
- - sebváltóban valami 3-4 -es között nyikkan egyet (műanyagos hang, nem lett javítva, semmi egyéb tünettel nem járt) - - induláskor "csattanás" hátulról (amiről kiderült, hogy valójában nem hiba hanem természetes jelenség) - - kézifékkar csere - gyári visszahívás - - első két lengéscsillapító garanciális cseréje 1 év után (magyar utak...) - - kuplung "kattogás" a pedál benyomásakor- mint kiderült később ez is cserés lett - - kormányszervo hibajelzés egyszer: gyári garanciában cserélték a computert ami vezérelte
Honda Éles - mindig korrektek és pontosak voltak, panaszra semmi okom sem volt, a következő autót is náluk szervizeltettem.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Ibiza | Következő autója? | CR-V |