Autók » Honda » Civic (2001-2005)

Civic 2.0 TYPE-R

Mindennapi öröm

Körülbelül másfél éve vettem meg az autót, én vagyok a második tulajdonosa. Vásárláskor szempont volt a teljesítmény és a vezetési élmény. Nézegettem még akkoriban négykarikás s3-at illetve seat leon cuprát de hiába a szebb és minőségibb a beltér egy TYPE-R az mégis más. Hangosabb, pörgősebb bár csak első kerék hajtású és még kipörgésgátló sincs az autóban így esős, illetve havas úton nem feltétlenül kell ész nélkül a gázt taposni. A VTEC vezérlés fenomenális, nem mondom hogy egy turbós autót élményét adja - de hasonló. Aki akár csak egy picit is a vezetési élmény felé szeretne elmenni és magának élni nem pedig a közvéleménynek annak bátram tudom ajánlani. ERŐS,MEGBÍZHATÓ, és hozzáteszem a fogyasztása is ha normálisan jár vele az ember megáll 8 liternél. Bár én szeretek tempósan közlekedni vegyes használat mellett 10. Szerintem ez nem rossz egy 200Le-s autónál.

- Kötelező szervizen kívül magyar utaknak köszönhetően szilenteket és toronycsapágyat cseréltem, továbbá a kormányművet kellett egyszer átzsírozni. 190e km körül kapott egy főtengelytömítést továbbá amióta nálam van egy komplett új kuplungot. (Előtte nem tudom volt-e már cserélve). A felsoroltakon kívül váratlan meghibásodás sosem ért és mindig ő vitt haza engem és nem én őt:)

Honda Gold Motor Debrecen - kicsit drága de értenek hozzá.Ide csak fontosabb alkatrészek beszerelésére illetve hibafeltárásra hordtam.

Volt egy magán szerelőm, debreceni hondás körökben ismerősen csenghet a neve - (Misibácsi).

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Előző autója? A4 Következő autója? A4/A6
Verdikt (7.7/10)

Honda Civic 2001 (2001 - 2005)