Autók » Honda » Civic (2001-2005)

Civic 1,6 Lsi

Honda 1,6 LSI leírás vásárlók részére, jó kis vas ez !

Igazából félve vettem meg az autót,sokan rosszakat mondtak róla ezér kicsit féltem megvenni DE nem volt rossz vétel. Igen sajnos ez nem japánban készült vas már és európában rakják össze -->ezért pár európai alkatrész is bele került részben jó dolgok részben kicsit alcsonyabb kategóriás nem japán alkatrészek: pl jó dolog pohár tartó ami ezelötti modellekben nem igen volt :) és a legnagyobb pozitívum... emi eddig hondánál nem volt a csapott hátuljuaknál a külső kilincs a csomagtartón :). Szóval kényelmesnek tartom az autót, könnyen be lehet szálni nincs annyira lent (nekem 5 ajtósom van). Rettentően kényelmes ülések (eddig is megszokhattam a Hondánál). Könnyű és izgalmas vezetési élmény nyújt. Motor: ahhoz képest hogy 1,6 nem mondanám erőműnek de gyengének sem a régebbi 1,6 VTI-hez képest persze lomhább de a mostani 1,6-os autókhoz képest igen is megállja a helyét ! ugyhogy 110 ló ide vagy oda nekem elég. Nem versenyautó, de nem is ezért van ha valaki azt akar ott a honda SI vagy a type R ha már újról van szó. Belső tér igen szép.. nem zörög semmi nem túl műanyagos szép.. nekem teccik kortárs japán vasakhoz képest. Hátul sok a hely kényelmessen elfér "mindenki" (180cm alatt) megjegyzem aki enél magassabb nagyobb autót vegyen ne egy ilyen "kis " civicet. Csomagtér... nekem a nagysága megfelel, ha lenyitom az üléseket egy ovális asztal befér 4 székkel szal mondhatjuk hogy megfelelő. Fékek... a korábbi idősebb (kopottabb) civicekhez képest az abs-es fék nagyon jó.. nem suzuki hogy löködi a fékpedált... szinte észre sem venni és nagyon jól fog... . Uttartás: ebben is csak jól tudom pontozni... nagyon harapja az utat nekem mischlein kerekek vannak rajta gyári méretben, minden esetben stabil és megállítható a kocsi velük. újdonság a korábbi modellekhez képest szintén európai dolog hogy ha kinyitom az ajtót a műszerfal világít (kulcs nélkül) és a belső világítás ajtó becsukáskor halványodva alszik el. Viszont a belső világítás mint korábbi civikekben hiányos... hiányolom a térképolvasó lámpát... Szép nagy szélvédője van a civicnek és jól kilátható viszont hátul az ablak kicsi és tolatáskor nem feltélenül pozitív. Nekem autómata klímás verzióm van könyöktámasszal... Könyöktámasz nagyon kell a váltóhoz.. Váltó: kicsit fura hogy nem lennt van de az ember 5 perc vezetés után elfelejti hogy nem lent van... kicsit durvább a váltó mint a korább modellekben de el kell mondanom hogy igen is jó. Műszerfal: nagyon bejön... nekem a fehér háttérvilágításos verzió van (asszem 2004-től ilyenek) és két soros kijelző a hőmérséklethez és a kilóméterhez (inverz) azaz fekete alapon fehér karaktereket jelenít meg. Igazából nagyon jó látható éjjel nappal is nem mint korábbi 96-os civicemben hogy nagyon sütött a nap akkor ... szívás.... Problémáim: óra hiánya... csak a rádión van, ablaktörlő és világítás kapcsoló kar... opelhez hasonlóan nem magadfelé katt henm tólni kell a világítást... megfordították a korább modellekéhez képest... nagyon nehéz megszokni. Fogyaztás: lényeges Uraim és Hölgyeim... mikor átvettem az autót a volt gazdája elmondása szerint 8-9 liter városban --> hülyeség... nagyon láb függő és vegyesben használom álltalában 6,8 ben megáll a fogyaztás (előző 1,4-es civié is ennyi volt) szóval ezt nem tartom rossznak (klímával) városban ha valaki sportosabban megy akkor meg lehet eteteni vele a 7,et de többet kétlem.

Ennyit tudnék elmondani az én kis fekete metál (kényes) színű legújabb hondámról. Aki ezen a típuson gondolkodik csak rábeszélni tudom, de fontos hogy átnézett autót vegyünk meg mert sajnos sok belőle a legyilkolt.

Megkérek minden német autó fant ne sértegesse a kicsi hondát... :) ha nem tetszik ne vedd meg ... :P

Az biztos aki hondát vesz jó állapotút nem lesz gondja vele.
Nem igaz hogy drága az alkatrész (átlagossan minden új autó alkatrésze "drága)
Nem igaz hogy sokat fogyaszt !
kopó alkatrészek mint fékpofa ilyenek minden autóban kell cserélni...
Kuplunk és motor sosem megy tönkre ha nem vagy vele állat :)

Ennyi lenne, sosem veszek más autót csak Hondát... családban a kilencedik nekem a harmadik Hondám és Civicem

- Eddig még semmi nem romlott el rajta, egy pici negatívum hogy a lámpák kezdenek opálosodni mert műanyag és nem szereti a napot :( 30-40 ezer hozzá az új párban (motoros)

Én még igazából nem vittem szerelőhöz mióta megvan 4 hónapja... előtte Győrben szervizelték a Honda márkaszervízben róluk csak pozitív dolgokat lehet elmondani, egy negítv sajnos s zservíz drága ... mint minden kocsinál :P

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Előző autója? Honda Civic 1,4 is 1996 Következő autója? Honda Accord 2004-
Verdikt (6.6/10)

Honda Civic 2001 (2001 - 2005)