Az igazság...
Nézelődök-nézelődök, olvasgatom a népítéleteket, gondolkodom milyen autó is legyen a következő autóm. Nyilván sokan vannak ezzel így, mikor autót készülnek venni, elolvassák a népítéletet.
Az én ítéletem remélhetőleg objektív lesz:
Minden ott kezdődött, hogy beleszerettem a formába és eldöntöttem, hogy akarok egy ilyet. Sikerült is találnom egy sérülésmentes vezetett szervízkönyves példányt. Drága pénzért megvettem és elkezdődött a szerelem. Sajnos nem tartott tovább mint 1.5 év ekkor ugyanis elkezdtek jönni a hibák.
1. Első lámpabúra elkezdett mattulni, ami orvosolhatatlan volt. (kis polírral jobb lett)
2. Kormánymű iszonyú módon elkezdett kopogni, ez javítható volt de 1 hetet állt az autó ilyenkor az emelőn a szervízben (kormányműszervízben mondták, hogy a problémát a kőkemény futómű és a szar magyar utak okozzák, Ausztriában ez egy ismeretlen probléma(köszi) 2-szer kellett javítani
3.Kuplungpedál iszonyú nyikorgásba kezdett kb 90 ezer km-nél (némi zsírozással orvosolható volt kb 2 havonta)
4.Kinyomócsapágy csere 95ezernél
5.Váltó nyelestengelyén 2 db csapágy tönkrement (szívosor futomű kormánymű le, váltó ki) a számla nagyon baráti végösszege 120 ezer volt és 2 és fél hétig emelőn volt az autó.
Ezek voltak a hibák amikkel találkoztam, de ennek ellenére imádtam a kocsit mert amikor minden rendben volt, egy élményvolt vele menni, persze lendületben kellett tartani mert egy suzuki swift is legyorsulja de ha a lendület megvolt akkor minden rendben volt. A fogyasztását tekintve kb minden 1.4-es ennyit eszik amire gyárilag 16"-os kereket szerelnek.
Nem bántam meg, hogy megvettem, de azért nekem kicsit sok volt a hiba.
Egy dolog azonban biztos, soha sehol nem hagyott ott, és rengeteg szempárt ragadott magával....
- Kormánymű - Kuplung kinyomócsapágy - Lámpa - Váltó nyelestengely csapágyak
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |