Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic 1,4i

Csak megy és megy.

Nos úgy kezdődött hogy autó kell, mert az jó :)
Azt sejtettem hogy japán lesz, de bármi benne volt a pakliban. Kis motor- nagy motor nem érdekelt, csak megbízható legyen és benzines. Olyan 35-40e km-t terveztem évente. A lényeg hogy láttam egy elég olcsó 1,4 es civic-et 700-ért (2008-at írtunk) már több hete a használtautón. Gondoltam megnézem, pofán nem vágnak. Egyből kiszúrtam miért nem vitték eddig, a rendszám alapján külföldi tulaja volt de az autó magyar forgalomba helyezésű. (+12e ft) Beindít, ékszíj nyikorog, eladó fúj rá vmi szilikont ideiglenesen (20km..) ok. a kerekek kopottak, a szélvédőn kőfelverődés, a tetőn 3 pici benyomódás (talán jég). a kasztni át volt már fújva nem a legszebb módon. Ez volt a külső. Belül minden szép és jó, minden működik. a Motor váltó szintén tökéletes semmi olajnyom. Belevágtam. sikerült 30-ezret alkudni. Elvittem szerelőhöz nézze meg. Megnyugtatott jó vétel volt, csak 2 kormányösszekötőt kellett kicserélni mert nagy sebességnél félrehúzott. Azóta semmi gond. Jól megy, a kis térfogathoz képest meg főleg, 1,6golfok, astrák mehetnek a levesbe... :) Kipróbáltam 3.-ban óra szerint 150-et ment és 7200 nál szabályozott.
Lazán lehet tartani a 150-et autópályán. a fogyasztás is igen kedvező. rekord: 5,8 130-nál pályán. negatív: télen hülyegyerek üzemmódban (1-es 2-es kézifék) 100km-re vetítve 11 lityi.. amúgy az átlag 6,3-6,8
Ami a legfontosabb hosszú távon nemigazán kényelmes, 200km után már fájt a nyakam. Ez később elmúlt, (vagy csak megszoktam). A fék egy kicsit gyenge szerintem. A hátsó kerékjárati íveknél előjött a rozsda, de ennyi idősen belefér. Ajánlom mindenkinek aki olcsón fenntartható autót keres. Még Mindig nagyon jól megy! El akartam adni de minek. :)

- A Kormány összekötő volt rossz, de eleve így vettem vmi 16000 ft körül volt 2db asszem szereléssel. Ezen kívül csak az olajcsere pedig évente 2-3 szor át van nézve. Az elmult időszakban csak a kopó dolgok jöttek elő. Kipuffogót, termosztátot, vezérlést, szűrőket, szíjakat cseréltettem, ill a rozsdás ívek ki lettek javítva. Ezeken kívül semmi. - - update: - 347000km-nél tartok, évi 2-3 olajcsere, középső és végdob csere. Semmi extra.

Jármezei Károly Nyíregyháza. Vágja a témát, ajánlom.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Megbízhatóság (10) Vezetett km 220000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)