Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic 1,4 iS

NEM streetracer - megbízható öreglyány

2008. augusztusában örököltem családtagtól. Előtte is vezettem 5 éve, 1998 óta van a családban, előtte első tulajdonostól vettük, kiállítási autó volt, 10.000 km-volt benne 1996-1998-ig, mi azóta 100.000 km-t tettünk bele. Nem mondhatni, hogy túlhajtottuk.
Tökéletesen megbízható városi kisautó. Fogyasztása nem a legjobb, bár ennél kisebb átlagot is ki lehetne vele hozni. Első saját autónak tökéletes, kevés ráfordítással, egyedül a kötelező irreálisan túlárazott erre a típusra.
Motorikusan - lekopogom - még mindig nagyon jó, 115.000 km-rel benne még nincs túlkopás. Egy a lényeg: bármennyire is ezt hiszi néhány korombeli ifjú típus társtulajdonos, ez nem sztrítréször autó, nem kell vele erőlködni. Alul megfelelően húz, rendesen tartja az autópályatempót (bár az igaz, hogy a komfortosnál két fokkal zajosabb már ilyen sebességnél), lehet vele megfelelően dinamikusan közlekedni, de nem kell vele jaszkarizni :) A pörgést bírja, a váltó pontos, az úttartása már kényesebb, futóművet állítani kell majd, gátlókat cserélni.
Normálisan vezetve mindig megbízható eszköz lesz, nem hagy cserben, nem rohad le alattam. Nagyon szeretem.

- Motorikusan semmi.
- Elektronika semmi. (Tegyük hozzá, alig van benne elektronika :) )
- A kerékjárati ívek 8-10 év után hajlamosak elsőként korrodálódni. A jobb hátsó 3 éve javítva, a bal hátsó idén esedékes.

Családi ismerős.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1996
Megbízhatóság (9) Vezetett km 20000
Előző autója? Következő autója? Honda Accord
Verdikt (7.2/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)