Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic VTi

Megérte.

Életem első autója volt. Nagyon megtetszett a külseje (háromajtós fekete) és a 160 lőerős motorja. 10 évig volt nálam, nagyon szerettem és a 10 év alatt egyszer sem hagyott cserben. Na, modjuk nem is nyomtam ki a szemét... Ez a kocsi egyszerűen nem romlik el motorikusan, viszont a kasztnija az iszonyat gyenge és rohadásra hajlamos. Én kb. 100 ezer km-t tettem bele 10 év alatt, ami nem sok, de nem is arra való hogy autópályan falja a kilométereket. Egészen átlagosan használtam a kocsit, nekem kár volt VTECH motoros civic-et vennem. Hamar rájöttem hogy nem ez a stilusom, de annyira megbízható és szép kocsi volt, hogy mégis megtartottam 10 évig. Szóval a nagy fordulatszám és az ordító motor nekem nem jön be. Igaz hogy 160 lőerős a motorja, de sajnos nyomatéka az NINCS. És egyátalán nem olyan nagy szám a gyorsulása sem. Tíz év alatt én is öregedtem és a kocsit is lecseréltem, és vettem egy Bmw 330d-t, igaz ez egy teljesen más kategória. És rájöttem, hogy nekem ez fekszik inkább. Lassú járás, kegyetlen nyomaték.
A kocsiról még annyit, hogy szerintem iszonyat nyúlós fékje van, a hátsó fékje pedig soha nem volt százas (állítólag típushiba), a kézifékje pedig rendre beragadt. Az olajszint ellenőrzés háromnaponta javallott.
Hogy megvenném-e újra? Szerintem igen, mert eszméletlen megbízható volt, télen nyáron. Viszont az is igaz, hogy maga a kocsi egy rendkívül könnyű (súlyú) jármű, szinte mintha papírból lett volna.

- Kilyukadt a hátsó kipufogódob. Típushibája a hátsó fék (állítólag)

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója? 330d
Verdikt (8.8/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)