Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic 1.6 coupe

Megbízható, vagány masina hátrányokkal

A Honda imádat már kiskoromban kezdődött, a családban több is volt, van is szóval biztos volt mi lesz az első autó. Hosszas keresgélés után egy igen ritka 2001.03.-ban gyártott kék Civic Coupe lett. Szép, sérülésmentes, gyári persze Németből. 56 éves hölgyé volt, 100.000 km-ig vezetett szervízkönyvvel, összes kulccsal, tehát motorikusan is rendben tekinthető. Így két és fél év után azthiszem teljes mértékben kiismertem, és bizony hátrányait is megismertem.
A motorja sohc, és nem is a vtec tehát 105 Le, 142 Nm nyomatékkal nem a drag bajok kategória. Nem is erre való. Komfort szempontjából lehetne kényelmesebb is, az ülés egy falap huzattal, viszont dönthető az ülőlap ami nálam előny. Hátulra 180 centinél nagyobb emberek ne üljenek mert kényelmetlen főleg a ki-be szállás, és gödörnél bucmáksimogató tud lenni. Az autó megbízható, nemcsoda japán precizitás jellemzi, futóműve baráti, kényelmes rugózással de kanyarodik is ha arról van szó. Szóval a motor gyengeségét, és az ülés fapadosságát leszámítva nagyon jó kis barátságos autó kezdő fiataloknak, idősebbeknek, vagány autó minden korosztálynak.

ui.: Most a 146.000 km környékén furcsa kattogó zaj jön a váltó felől minden fékezésnél. Még nem jöttem rá mi lehet.

- 119.000 km - vezérműszíj, olaj, gyertyák, olajszűrő, ékszíjak, mindenből gyári Honda terméket kapott: 70.000.- - - 122.000 km - új gumik (195/50/15 yokohama parada), vele együtt gyári alufelni: 130.000.- - - 123.000 km - bal első tompított izzó kiégett, helyére xenonszett került: 35.000.- - - 127.000 km - téligumi vásárlás (GoodYear UG7+; 14"): 56.000.- - - 129.000 km - olaj csere, olajszűrő csere: 11.000.- - - 141.000 km - olaj csere, olajszűrő csere: 11.000.- - - 145.000 km - gyári fékbetét csere, bosch-t kapott: 18.000.- -

Vajna Zoltán

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Teljesítmény (6) Km vásárláskor 119000
Előző autója? Következő autója? Integra Type-R
Verdikt (7.6/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)