Megbízható
Az tény, hogy ez a motor magas fordulatszámon mutatja meg tudását. Technikailag még most is belefér az átlagba, pedig már tizenéves konstrukció. Városi fogyasztása legkevesebb 7 liter volt, nagyon odafigyelve, 10,2 liter, télen, a legtöbb. De 8-9 l normál vezetési stílusban. Országúton 110-120-ig 6 l körül, 140-150-nel lazán, erőlködés nélkül 7 l körül. A futómű feszes, sportos, az úthibákat lehet érezni, de emiatt nagyon stabil kanyarokban. Nagyon szeretem most is ezt az autót, de 12 év után lassan arra jutok, hogy eladom.
- 95-120e km között 3 kerékcsapágy és 2 szilent csere, 143 e-nél középdob és bal hátsó javítóív csere, 151 e-nél az első elektronikai hiba(jobb első elektromos ablakemelő érintkezési problémája), ablakmosó motor csere.145e km-ig full-szintetikus olajjal használva,10e km-kénti olajcsere periódus, nulla olajfogyasztás.Elkezdte enni az olajat.Csere. 10W-40-el feltöltve. Azt is ette. A szerelő szerinti legvalószínűbb hibaforrást , a szelepszár-szimeringet kicseréltük(külső olajfolyás nem volt). Szerencsére, most már nem fogyaszt olajat. A jó minőségű,márkás alkatrész semmilyen autóhoz sem olcsó, de okozott pozitív és negatív meglepetéseket is, úgyhogy nem tartom kiemelkedően drágának az alkatrészeket. A többi cserélt alkatrész csak kopó alkatrész volt.
Az autó 40e km-ig márkaszervízben szervízelve, utána, mert túl drágának találtuk régi szerelő ismerőshöz hordtuk. Aki hamarosan megbetegedett. Új szerelőt találtam, aki jártas a Honda szervízelésben. Ő elég normális és precíz(nem olcsó)ember volt, de... jelenleg is szervíze kialakításán fáradozik(már csak szervezéssel foglalkozik) és eléggé felhígult az emberállomány(minőségileg), ami negatívan befolyásolta az autón végzett munka minőségét. Jelenleg szakemberkeresőben, de lehet, hogy találtam egy nem lehúzós, korrekt szerelőt. Még nem bízok benne, de tesztelem.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Rover | Következő autója? | Mercedes |