Közel a tökéletesség!
Mikor megvettem az előző autómat(SEAT IBIZA),azt hittem egy totál átlagos viszonylag olcsó autóval nem lehetnek nagy és drága gondok. Tévedtem. A Seat-on beteljesült Murphy törvénye,miszerint „ami elromolhat az el is romlik” Együtt töltött 30000km ünk alatt szép lassan egy zsiguli árát rá kellet költenem. Ezt megelégelve hosszas órákat töltöttem az internet előtt,egy másik,végre megbízható autó után kutatva! Autószerelők,népítéletek,fórumok és minden megfogható dokumentum átolvasása után Óriási fölénnyel megérkezett a döntés semmi más nem jöhet szóba csak a HONDA! Méretéből és teljesítményéből adódóan a CIVIC-re volt szükségem! Jónéhány hirdetést átböngészve találtam is egy szép állapotú 100.000kmes,első tulajos civic-et Szegeden. Korrektnek tűnt a tulaj,az autó is olyan volt mint a képeken,alánéztem,belenéztem minden ok Megvettem!:-) Már hazafele úton éreztem hogy szeretni fogjuk egymást. Már 160.000km nél járunk! Az útfekvése egyszerűen kitűnő,nagy tempónál is halálpontosan lehet vele kanyarodni nem pattog el,nem túl laza,pont jó! A váltója maga a váltó! Jó néhány autóval mentem már de egyiknél sem emlékszem hogy csak hasonló is lett volna. Rövid úton jár,rettenetesen halk jól pozícionált és halál pontos! A motorja alacsony fordulaton kicsit nyomatékszegény,de a fordulatszámot kicsit feljebb tornászva,ami nem esik nehezére,sőt kéri hogy pörgesse az ember! Szóval mikor pörgeti az ember szolid de mégis sportos hangja van az ereje is bőven elegendő,akkoriban nem volt vetélytársa. Az európai gyártók akkoriban 1.4/75LE körül jártak(meg talán még most is ott ragadtak) a Honda 90 lóerejével hülyére lehet szívatni bármely hasonló kategóriájú autót! A 100-140es utazót símán birja, városon kívül 5,4 és 6.5L között fogyasztott, városban 7-7.5L. A motorja egy minimális olajfogyasztást produkált 10.000km-en 2dl olajat evett meg a 10W40-es Castrol Magnatec-ből! Mikor a kollégáimnak meséltem csak néztek nagyokat, ők átlagosan 1-2 Liter olajat beletöltenek autóikba (Fiat,VW,Renault,Opel)az olajcsere intervallum alatt. Lehet bármilyen hideg vagy meleg abban biztos lehetsz hogy a kis Honda beindul elvisz bárhova és onnét haza is hoz hiba nélkül!(a defekt nem ér) Tudom hogy valami hibát is kellene írjak de ahhoz nagyon őssze kell szednem magam, talán annyi hogy macskaköves úton kicsit zörögnek az ajtókárpitok, és tolatásnál a belső tükörből alig lehet hátra látni de mindkettő megszokható
csak idő kérdése. Ja és a hátsó sárvédőívek elkezdtek rozsdásodni de mivel nekem nincs garázsom hóban-fagyban kint áll (jól lesózva) ezen nem lepődök meg igazán. Szerintem ez bármilyen márkával- típussal kijött volna. Azt tartja a mondás hogy aki egyszer beül egy Hondába az örökké a rabjává válik, hát ez bejött, soha többé nem akarok más autót venni csakis HONDÁT! Tehát ha valaki autóvásárlás előtt áll én csak ezt ajánlom, vegyen Hondát azzal nem nyúl mellé!
- Semmi nem romlott el rajta! - Csak a szokásos kopó alkatrészeket kellett cserélni no meg persze olajat és szűrőket!
Jómagam!:-)
Édesapám!