Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic 1.4 (MA8)

Ezüst angyal - Angol civic (MA8)

Ez az autó egyszerűen jó.

Télen -22 fokban is pöccre indul, szépen kidolgozott belső tér, minőségi kiegészítők, meglepően sok extra jellemzi. Most kezdem tuningolni (majd rakok fel képeket), de szériaállapotban is utánafordulnak az emberek.
Nagyon megbízható, 10 éves, de a motor mintha új lenne, száraz az alja, s minden átnézetésről fizetés nélkül távozhatok (csak a szerelők órabérét kell fizetni). Mivel 1.4-es és 1240kg, gyorsításnál nem szakadok szét az ülésben, de lehet nagyon dinamikusan vezetni, nameg pályán nagyon kényelmesen tartható a 170-es sebesség. Kiváló első autó fiataloknak, sportos és elegáns egyszerre. Nagyon alacsony és széles autó, eszméletlen jó az út- és a kanyartartása. Nagy, de pont akkora, hogy még bárhol átférek vele. A váltó eszméletlen jó, a motorfordulat szinte egész tartományát ki lehet használni, mert még 1300-as fordulat alatt sem rázkódik!!!
Egyet viszont véss az eszedbe:
Angol hondát nem érdemes megtörni, mert szinte csak gyári alkatrész van hozzá, és ezek eszméletlen pénzekbe kerülnek!
Igaz azonban az is, hogy még a hondák között is nagyon stabilnak és szívósnak bizonyul.
Összességében egy nagyon jó kis autó.

- A gyárilag előírt szervizelésen felül alig volt baja, akkor is csak olyanok, amik nem befolyásolták a biztonságot, vagy a menetteljesítményt
- -kicsit rozsdás a kipufogó
- -elromlott a belső levegőkeringető 1. és 2. fokozata
- -a hátsó ablaktörlő 2-szer levágta a biztosítékot

K2 autó - Honda Eger

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? Következő autója? Csak Honda!!!
Verdikt (8.4/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)