Egy igaz barát
Az autó szép állapotú volt amikor megvettem és a felniket leszámítva( amik nagyon jól mutatnak rajta) teljesen gyári állapotban volt, csak néhány optikai dolgot kellet orvosolni pl.: kissebb horpadás, kavics felverődés a szélvédőn. Az autó 2000-es évjáratából következően már modellfrissített, ami szerintem sokkal szebb, mint a ,,sima" változat. Pár tunning okosság is terítékre került, de ettől a civic csak szebb lett: színrefújattam a küszöböket, fehér indexek, Xenon töltésű izzók, számlap, váltógomb. Semmi ültetés, semmi kipufogó, semmi több ezer Wattos hangszórók. Első ránézésre teljesen gyárinak tűnik csak a ,,szakértők" ismerik fel az apróbb változtatásokat. Annyira el lett találva a külleme hogy még a márkaszervízben is elismerő szavakkal illették. Nem értem azokat az embereket akik szénné tunningolják a Hondákat, idegesítően hangos kipufogó, igénytelen belső és küső kiegészítők, fű alá ültetés. Amellett szétküldik a motort is, nem tisztelve ezzel az autót. Amerre csak járok a civicemmel megbámulnak az emberek, ebből kifolyólag a csajozás is gyerekjáték vele, mivel ez az autó -különösen ha egy 20 éves srác ül benne- tekintélyt követel. És ehhez nem kellenek az igénytelen tunningok csak az a fontos, hogy az autó szép állapotba legyen, ez a lényeg! Kímélni kell, karbantartani és akkor nem érhet váratlan meglepetés. Nem mondom azt, hogy a 160 lóerős civicnek nem lépek oda neki olykor, de ésszel csinálom nem úgy mint eggyesek. Negatívumként talán csak annyi, hogy a futóműve egy kicsit ,,sportos" ezekre a magyar utakra. A teljesítményre nem lehet panasz hiszen 160 lóerős DOHC VTI Vtec motorja teljesen jó a mindennapi használatra, nem beszélve az autópályáról. Az enyém egy 3 ajtós modell, ami egy kicsit nehezíti a hátulra való beszállást, de maga a beltér elég tágas és kényelmes. Azt gondolom ha kellően odafigyel rá az ember,karbantartja és vigyáz rá semmi probléma nem érheti. Persze ésszel kell vezetni és nem széthajtani. Ahogy mindig modom: ha gyorsan mész vele, akkor se az autót nem tudják megcsodálni, se téged. Nem tudom meddig lesz meg a kis ezüst ékszer, de az bisztos, hogy ez a rövid egy év amióta nállam van, ez allatt több pozitív dolog ért mint negatív és ez a lényeg.
- Jobb első tompított izzó, utastér villágítás nem égett ha kinyitottam a bal ajtót (csak érintkezési hiba), néhol halványan világított a műszerfal.
Leginkább magam szerelem.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |