Autók » Honda » Civic (1995-2001)

Civic 1.6 i LS 5 ajtós

Dinamikus szépség

Nagyon kényelmes, jól felszerelt autó. Az els? ülések kényelmesek, jól tartanak a vezet? ülés jól pozícionálható. Hosszabb utazáskor sem fáradok el, pihenés nélkül akár 4-5 órát is lehet vezetni. A hátsó üléseken két feln?tt kényelmesen elfér. A bels? tér igényesen kidolgozott, jó min?ség? anyagokkal szerelt, nagyon tetszet?s a faburkolat. A kapcsolók kézre állnak, a m?szerfal világítása kellemes. A szell?z? rendszer jól tervezett, de a pollensz?r? miatt a ventillátor hangos, a f?tés lehetne jobb is. A csomagtartó elég nagy, a nagyra nyíló 5. ajtó miatt jól pakolható. A motor (113 LE) jól mozgatja az 1140 kg-os karosszériát, alsó tartományban közlekedve meglep?en takarékos, pörgetve (3500 fölött) sportosan viselkedik. A féltengelyt egyébként egy er?sebb kihuzatáskor törtem el. Pontosan vezetem a tankolásokat, eddigi legmagasabb fogyasztása városban és télen 8.2 volt. Az átlagfogyasztásként írt adat pontos. A futóm? nagyon jó, keményre hangolt, ami nem szereti a magyar útviszonyokat, de autópályán szinte siklik. Kanyarokban stabil, csúszós úton is jóindulatúan viselkedik, jól kormányozható. A fékek jók (el?l, hátul tárcsa), az ABS nem tolakodó, pont jókor kapcsol. A zajszigetelés a futóm?vek fel?l lehetne jobb is, er?sebb szélzaj csak 160 km/h fölött jelentkezik.

- bal els? féltengely
- bal hátsó kilincs
- ABS motor (bontva nem drága)
- hátsó sárvéd?ívek ( a küszöböket takaró m?anyagok illesztésénél kezdett korrodálni)
- vezérm?szíj (vásárlákor), olaj, gyertyák

Honda Flick

Fenntartási költség (7) Évjárat 1995
Előző autója? corolla 1.3 Következő autója? az is Honda lesz
Verdikt (7.8/10)

Honda Civic 1995 (1996 - 2001)