Az apácának álcázott kurva
Az Opelt széthajtottam egy 20 kilométeres városi verseny alatt. Elszállt a motor, a sebváltó, felforrt a hűtővíz - rájöttem, valami erősebbre vágyom. Gondoltam ilyenre is, olyanra is, de nem tudtam dönteni. Aztán este eszembe jutott, hogy régebben volt már egy Hondánk, és az egész család kedvence volt, jóanyám még meg is siratta, amikor 15 évesen eladtuk. (20 perc alatt az autópiacon, 420 ezerért, annyiért, amennyiért évekkel azelőtt megvettük) Szóval ettől a pillanattól nem volt kérdés a márka, már csak a típust kellett kiválasztani. A neten találtam rá egy autókereskedésre - M&M - ahol használt autókat is árultak, itt vettem meg a verdát. (Feleségem döntött igazán, én egy morcosabbat szerettem volna, ő meg egy szebbet). Egy kicsivel többet és jobbat kaptunk, mint amit kinéztünk a kocsiból elsőre. Erős, megbízható, keveset fogyaszt. Ha egy kicsit sportosabban vezetünk a fogyasztás 8 liter körül van, az autópályán 130-as tempónál 5.8 literrel megelégszik. Pöccre indul hidegben melegben, a légkondi azonban alacsony fordulatszámon nagyon lecskkenti a teljesítményt. (durván)
- Hátsó kipufogó dob - még az eredeti volt rajta 188 ezer kilométer után, a toldásnál elkorrodált - eredeti 54 ezer lett volna, utángyártott mellett döntöttem, így 24 ezerből megúsztam
- Ezen kívül szilentek, kutyacsontok - kb 30 ezer forint
- Olajcsere (légszűrő, olajszűrő, pollenszűrő) 10-12 ezer kilométerenként - kb 30 ezer forint
- Légkondi csapágya - 8000 ezer forint. Sajnos a fővárosi utak tönkre teszik szegény autókat, még a legjobbakat is. Most is kopog egy picit elöl valami, de nagy hibára nem gondolok.
Honda M&M, Budapest, Bojtár utca - korrektek, gyorsak, jófejek.
Ha jót akarsz magadnak és az autódnak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Astra 1.6i | Következő autója? | Honda |