A megvilágosodás
Eleinte nem értettem miért kerül ennyibe(új ára egy jófajta panel árával vetekedett anno) Az első benyomásom is az volt, hogy tipikusan japán autó (minden működik) semmi megrázó.A beltér pedig meglehetősen ingerszegény.De aztán elkezdtem használni és belegyűrni a kilómétereket, keztem kiismerni. Minden mintaszrűen precízen és hibátlanul működik semmi de tényleg semmi, kis (6,5 literes) fogyasztás (télen-nyáron városban autópályán stb) 9 éves gyári akkumlátor(még működik) a gyári gumik is inkább végelgyengülés áldozataivá váltak 8 éves korukra, és nem a kopás végzett velük.A gyári fékbetét is kibírt vagy 70 ezret.Arra persze mindig ügyeltem, hogy a szervizelés csak gyári alkatrészekkel történjen és oljaból is csak a full szintetikus,neves gyártók termékei kerülhettek bele.A motor nem egy nyomatékos fajta pörgetni kell ha haladni akarunk de ott ahol mások már a széthullás határán vannak, ez ott kezd el virgonckodni.Egy-két apróságot azért elkövettem ellene mint állítható Koni lengéscsillapító Vti kerekek, evvel a kombinációval még tovább javult a stabilitás.(a magánimportos pápaszemes mercisek csak nézegettek az autópályáról lehajtva a fékezés nélkül bevett visszafordító kanyar után)Egyetlen dolog amit idő előtt cseréltettem a kanyarstabilizátor szilentje, de nem azért mert kiverődött henem mert nyikorkott.(került vagy 3000 Ft-ba mukadíjjal együtt)Közösen eltöltött 4 év és 72000 km után tényleg jött a megvilágosodás hogy miért lehet szeretni ezt az autót.
- A márka szervíz nekem nem jött be például:a kötött forgásirányú gumikat sikerült össze vissza felrakni tehát vásárlás után volt egy kis csere-bere.De én találtam gyári alkatrészekkel dolgozó korrekt helyet.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 72000 |