A megölhetetlen hálás kis autó
Boldog voltam amikor eljutottam Pestre ahol rátaláltam erre a kis szörnyetegre.Nagyon jó kis autó,mivel Debrecenben lakom.hazafele jövet fel kellett mennem az autópályára.és ott bátran felvette a harcot a nagyobb gépekkel.ha csak gyorsulni akarok!vissza4-esből 3-asba és mint egy vadállat 4000-5000fordulaton beindul a 16szelepes vezérlés és mint egy bivaj úgy húz.és a fogyasztása is tökéletes. városba 7.5, országúton 6.5-7 liter.mikor hazahoztam volt mit javítanom rajta. persze autókereskedésbe volt és hát az autókereskedő nem foglalkozik vele hogy milyen állapotban van az autó, neki csak az a lényeg,hogy megkapja a magáét.a sárvédőíveket elkapta a korrózió.egyből elmentem a Standox-hoz másnap és vettem rá alapozót,és mivel annyira nem rohadt ki a sárvédő még csiszolással menthető volt.Megkapta az alapozó réteget,egy kis vizes csiszolás,és jöhet a szín.És a lakk.Persze gyöngyházfényezésű ami elég költséges.Mikor levettem a hátsó lököst elkapott a szívroham,ugyanis a hátsó csomagtér ajtó alatt bizony itt-ott foltokban rozsdás volt,de orvosoltam a problémát,még jó hogy autófényező vagyok.De hát mit akarunk minden 14 éves autó amit nem tartanak garázsba elkapja a rozsda. Utána beköszöntött a tél. kapott -70C-fokos fagyállót hogy óvjuk a jó öreg D14a8-as motort.Az olajat hála az istennek nem eszi.de azért egy olajcserét kapott.időközben észrevettem hogy a centrálzár nem működik.fura volt de észrevettem hogy ha kinyitom a vezetői ülés felöli ajtót kábeleket láttam elszakadva,ahoz hogy orvosolni tudjam persze az első sárvédőt is le kellett vennem.az összes kábel el volt szakadva,de megoldottam és lám még a hangszóró is szól.ezeknek az autóknak vannak kissebb hibái pl: tetőkárpit a hátsó üléseknél párát kap és lóg.A hátsó ülésen lévőket különösen zavarja.Meg vagyok vele nagyon elégedve mert nagyon hálás kis autó,sosem hagyott cserben,és egy hosszabb útra is bátran el merek vele indulni.családi autónak tudom ajánlani.mivel a csomagtere is nagyon tágas és kényelmesen el lehet benne férni.de aki nem elégszik meg ennyi hellyel annak tudom ajánlani a civic 1.4-es Aerodeck famylit (kombi).a műszerfalamba is kiégtek az égők.de ledeket helyeztem bele,ugyanigy a helyzetjelzőbe is.ugyanis nagyon pici hely van a motortérbe és maximum csak 40-45 ah-peres aksi fér bele.pl:ha a boltnál megállok este és rajtahagyom a helyzetjelzőt hamar lemerülne ezért jó a led.örülök még annak hogy az előző tulaja egy doktornő volt,és rendszeresen karbantartotta,Honda szalonba szervizeltette.és még az izzót is onnan vette.a féltengelyeken a gumiharangok elkoptak és enyhén felrepedtek és cserére szorultak,megkapták a grafitzsírt és végre azok is rendben vannak.eljött az olaj és a vezérműszíj csere ideje is Castrol Magnetic 10/40-es olajat kapott új olajszűrőt és levegőszűrőt,vezérműszijat kapott.
Azért vettem ilyen autót mert még fateromnak is ilyen van és nagyon megszerettem.
- A féltengelyen a gumiharang szétszakadt,4000FT (hála Bárdinak)de ez szerintem minden autónál megtörténik a gumi idővel szétmegy,ablakemelő: kicsúszott a sinjéből.Műszerfalba kiégett az égő.
Magam javítom mindig
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1997 |