Autók » Honda » Civic (1991-1997)

Civic 1,6 VTI

Megbízható kis öszvér

Imádom:
A motor egyszer?en csoda, 160 LE 1996-ban egy 1.6-os motorból, hiába a japcsik tudnak valamit (el?z? két autóm is japán volt). A motor egyébként tényleg nagyon húz, bár érezni rajta, hogy a nyomaték lehetne több is (mondjuk egy lakókocsit nem kötnék mögé). Kb. 5 ezres fordulatig, ahol a többi autó már kifullad, úgy 110-120 LE lehet és utána elszabadul a pokol, 7800-nál szabályoz le, ha jól emlékszem. Ehhez képest pedig 10 liter fölé még nem nagyon sikerült tornásznom a fogyasztást, országúton 110-es tempónál 7 alatt van.
Ami az autó egészét illeti, nagyon igénytelen pontosabban ha az ember betartja a kötelez? szervizciklusokat és cserélteti a kopó alkatrészeket, akkor nagyon hálás tud lenni, nekem az elmúlt 2 év alatt 0 problémám volt vele.

Nem szeretem:
Az ülések kényelmesek, viszont ami a bels?t illeti, lehetne szebb is. A Hondáknál az igényes beltér az új Honda Accord-nál kezd?dik szerintem…picit irigykedem az olasz (Alfa), én német autók (BMW, Audi) igényes bels?jére.

Aki megbízható, ugyanakkor nagyon gyors autót akar, csak ajánlani tudom. A 4 ajtós változat egyébként még hátul is kényelmes, bár 4 feln?tt számára egy Spanyolországig tartó autós túrát azért nem javasolnék. Az akkor elérhet? extrák többsége - légzsák, ABS, elektromos ablakok, etc. - benne vannak.

- Vétel után azonnal a szokásos cserék:
- - olaj (jó min?ség?) 16 ezer
- - új els? féktárcsa - 21 ezer
- - 1 fékhenger felújítása (gyári szett) 2 ezer
- - ablaktörl?: 5 ezer
- - némi lakatosmunka az el?z? tulaj koccanásainak eltüntetésére: kb. 80 ezer

XV. kerületben a Kazincy utcában, korrekt és olcsó szervíz, kicsit mindig késnek az ígértekhez képest, de eddig - a korábbi autoimatis odavittem - teljesen elégedett vagyok velük

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? 200 SX Következő autója? még nem tudom, talán: Honda Accord, Saab 9.3, BMW 325 TDS, Citroen XM
Verdikt (7.7/10)

Honda Civic 1991