Csalódás, de nem a kocsi tehet róla
Faternak vettem, full extrával. Sokadik hondám volt, a külső még ok, belső már kopottabb. Mire hazavittem (250km) megevett másfél liter olajat. Hengerfejes volt.
Egy hónapra rá frissen aszfaltozott útra tereltek, a gumira szépen rárakódott a bitumen, csak azt vettem észre hogy lámpánál nagyon könnyen kipörög a kerék. Még aznap egy kanyarban megindult a hátulja, megpördült, összetört.
Folyamatosan égett a motorhiba lámpa, a rossz lambda szondát jelezve. Csere után egy darabig nem, aztán megint.
Egy haver átvette tőlem, mert ekkor már teljesen elveszett a bizalom.
Még aznap felfőzte a vizet, túlhúzták a hengerfejnél a csavarokat. Perselyezni kellett (szerencse h meg tudta csinálni egy műhely). Aztán szétnyílt a hűtőrács.
****************************************************
Sok év után újra elolvasva az ítéletet úgy tűnik, mintha a kocsi lett volna szar. Pedig nem így van. Az előző tulaja volt egy rohadék, aki ilyen állapotba hozta, nomeg én, hogy nem vittem el alapos átnézésre, és persze a szerelőm is, aki csak tovább rontotta szegény autó állapotát.
Ami miatt rossz a szájíz (leírtakon túl), az a pördüléses baleset, aminek hát megint csak legkevésbé az autó volt az okozója (mondjuk azért a 4 ajtósnál SOKKAL jobban viselkedik kanyarban a 3 ajtós)
Nagyon szeretem a Hondákat, most sajnos nincsen, de nagyon vágyom egyre. Szuper autók ezek, de ha az ember magyartól vesz, sajnos számítani kell rá, hogy átbasszák.
- hengerfej tömítés - gyűrűk - szelepszár-szimering - hűtő - lambda szonda 2x - kuplungtárcsa - stb.
Bokor Sándor Debrecen - Nem volt jó
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1994 |