Autók » Honda » Civic (1983-1987)

Civic 1.5i

Kegyetlen, olajozott villám

Sportos jellege miatt vettem, és ezért is adtam el. Ésszel kell vezetni, nekem nem sikerült.
Ami jó volt benne: hihetetlen gyorsulás, (850kg--100LE), elfogadható fogyasztás. Korához és a futott kilométerekhez képest kit?n? m?szaki állapot, a motor még nem volt megbontva a 300ezer km alatt! Megbízhatósága engem leny?gözött. Téli sítúrára Olaszországba el mertünk vele menni, a fagyos hidegben is pöccre indult reggelente, motorikusan tuti a masina.

Ami nem tetszett: a 3 ajtós modell egy családnak kicsi, csomagtér sem sok. A kegyetlen gyorsuláshoz nem párosult megfelel? lassulás, talán szélesebb gumikkal jobb lett volna. Karosszériára is oda kell figyelni, öreg kocsinál rozsda mindig lehet.

- els? féltengelycsuklók,csere (40ezer), csapágy a váltóban, csapágycsere (10ezer), kuplung szerkezet, javítás (10e), kormányösszeköt? rúd,csere (10ezer). Kormánym?, felújítás (13ezer) Kipufogó csere (20ezer), karosszéria korrózió: hegesztés, festés, fényezés (150ezer), fényszóró : fonycsorozás (3ezer), Akkumulátor csere (14ezer)

Récs Kft, Székesfehérvár
Herman Ottó u. 26.

Pereces Csaba, karosszérialakatos mester
Székesfehérvár

Fenntartási költség (7) Évjárat 1985
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 200000
Előző autója? Fiesta 1.3 , 1983 Következő autója? Honda Civic 1,4i LS
Verdikt (7.6/10)

Honda Civic 1983 (1985 - 1987)