Autók » Honda » City (2005-2008)

City 1.4 ES

Zord körülmények között is számíthatok rá

Oroszországba, Moldáviába, Fehéroroszországba és Romániába járok havonta többször munkaköröm miatt. Amikor a második középkategóriás autómat lopták el, akkor döntöttem úgy, hogy olyan autót veszek, ami nem kell a keleti maffiózóknak. Először egy francia szart vettem (C4-es), azt ugyan nem akarták ellopni, de állandóan bajok voltak vele. Aztán egy benzinkútnál láttam meg ennek a kocsinak a hirdetését. Mivel van egy 4 éves Streamünk, amiben nem csalódtunk, ezért elmentem és kipróbáltam aztán februárban meg is vettem.
Miután nem érdekelt különösebben, csak később tudtam meg, hogy ezt a törökök rakták össze (vaú). Bevallom, akkor kicsit hülyén éreztem magam. Kicsit féltem attól is, hogy a 83 lovas motor kevés lesz. Aztán minden félelmem elmúlt.
Az autót szinte csak a keleti útjaimon használom, nem kell ecsetelnem szerintem, hogy milyen utakon. A futóművel nem érzek semmi bajt, szerintem van olyan jó, mint bármely más ilyen kategóriájú autó ( volt már pár gépem ). A motor nagyon jól húz, az is igaz, hogy lehet vele takarékoskodni is, de lehet vele jól menni is ( persze minden viszonylagos, azt nem kell elfelejteni, hogy 1.3-as és 83 lovas!!! ).
Az autót én kényelmesnek érzem, nekem tetszik a belső anyagok minősége. Az igaz, hogy a kárpit már megkopott, de igen sokat hajtom a kocsit. A csomagtartója óriás darab, reklámanyagokat szállítok vele, meg alkalmasint rengeteg ruhát, bőven el tudom rakni.
Pluszba kértem bele CD-tárat és Bluetooth-ot, én nagyon hiányolom a tempomatot és a 6-ik fokozatot. Hosszú utakon jól jönne.
A fékei jók, a kormány viszont szerintem túl érzékeny. Nem tudom, a nagy oldalsó felülete miatt, vagy a kormány extra érzékenysége miatt, de erősebb szélben markolni kell a kormányt, mert könnyen eltérítődik az egyenes futástól. A Streamünkben is volt már ilyesmi tapasztalatom, de az sokkal nehezebb autó, ennyire nem tud belekapni a szél.
Hamar meg lehet szokni és érezni az autó széleit, már játszi könnyedséggel parkolok vele. Oroszországban sokat látok ebből a típusból, jobbkormányosak és majdnem mindig világoskék színűek. Látom, hogy jó áruk van odakint, így feltehetőleg még százezret belerakok és aztán kint el fogom adni. Ott kint ebben a szép színben még úgyse láttam 1-et se.
Ja, még valami. Nagyon szépen szól benne a zene!!!

- -Kartámasz rögzítés
- -Tükör- és ablakfűtés kapcsoló
- -Szokásos kopóalkatrészek: -fékbetét, olajszűrő mindig időben cserélve

Soha nem vittem (és nem is fogom vinni) márkaszervízbe. Privát szerelővel csináltatom Nyíregyházán /minden kocsimmal így voltam/.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Passat Következő autója? Vagy ugyanilyet, vagy Corollát.
Verdikt (8.7/10)

Honda City 2005 (2005 - 2008)