Honda City: jól haszálható és mégsem...
Előre bocsájtom az autó egy jobb kormányos thaiföldön használt autó ezért az 1,5-ös i-DSI motor és a ZX felszereltség ami magyarországon nincs. Kezdem az utastér hiányosságaival.:
1, nincs állítási fokozat a belső tükrön ami zavaró mert a helyiek eőszeretettel használnak mindeféle lámpákat és sokszor vakítja el az embert.
2, nincs fényszórómagasság állítás ami jól jönne ha többen ülünk az autóban.
3, nincs tükörfűtés ami áldásos lenne esős időben mert haszálhatatlan olyankor a tükör...és ezzel együtt a külső gumitömítés az ablaknál nem ér az ablakhoz ezért nem lehet kicsit sem enyhíteni a cseppek mennyiségét és ez így együtt azt okozza hogy alíg lát ki az ember.
4, vastag az A oszlop és éles kanyarokban veszélyes mértékben takar ki területeket.
5, nincs űlésmagasság állítás aminek kényelmi szempontja is lenne...de a kormyány állítható legalább.
Ennyi lenne a hiánylista...
Motorikusan nem a csúcs de nyugodt autózásra megfelel, 2 emebrig lehet dinamikusan haszálni utánna már öregurasra vált.
A váltó automata ami a maga nemében egész jó ,lehet szokásos módon és a kormányról vezérelve manuálisan pöyögtetni. Mindíg igyekszik a legalacsonyabb forulaton tartani a motort nem rángat ,szerintem eltalált szerkezet.(haszáltam egy Toyota Yaris-t is de annak váltója nem tetszett a hondához képest darabos ,olyan igazi automata felpörgeti a motort mire új fokozatba vált, szóval őskövület.
Az utastér nem izgalmas de elfogadható anyagokból jól összerakva szolgál, egyetlen hibája a plüss kárpitozás ami itt a nagy melegben nem túl praktikus...sőt.
négy emebrnek kényelmes utazást biztosít akár hosszútávon is de öten is lehet közlekedni igaz kényelemről már szó nincs.
Csomagtartója nagy ,sok mindent elnyel vagyis elnyelne ha a szája nem lenne olyan szűkre szabva, illetve nem lehet a hátsó üléssort egyáltalán ledönteni de lehet ez is csak helyi opció.
A gyári Hi-Fi jó minőségben szolgáltat zenét ha nincs nagy igény akkor tökéletes.
Fogyasztásról nem tudok mit mondani mert nem számoltam még de általában nyugodt autókázás ésa nagy meleg miatti állandó klíma használat mellett sem ehet 7-8 liternél többet.
A kissebb zúzásokat és koccanásokat anélkül bírják a műanyag lökhárítók feltétlen cserére szorulna...a fényezés kevésbé:(
Összegezve nem szép és erős de a nyugodt minden napokra megfelelő válsztás lehet.
- Eddig semmi...
Még nem kellett sehova