Ésszerű választás az átlagpolgárnak
Sokat gondolkodtam vásárlás előtt, mindenképpen alsóközép kategóriából akartam japánt 3 M Ft környékén, kis fogyasztással és biztosítási díjakkal, viszonylag nagy belsővel, a kűlcsíny hátterbe szorításával. Így esett a választás a cityre, amely biztos nem a legszebb autó a szegmensben.
A külsőt illetve az arányokkal nem vagyok kibékülve, hosszabb orral és nagyobb kerekekkel jobban tetszene.
A belső kialakítása átlagos, jól összeszerelt, nem zörög semmi, a stílus kicsit gyermeteg, ( ha a jobb elsö biztonsági öv nincs bekötve, a csatja hozzáütődve a B oszlophoz zörgést okoz)az eleganciát hiányolom. Minden kapcsoló, pedál és a váltókar finoman és pontosan működtethető, precíz. Egyedül a kormányon lehetne javítani, mivel nem túl jó a fogása. A kilátásban zavaró a nagy A oszlop, dőlni kell egyes kanyarokban. Az ülések nem túl kényelmesek, de azért elfogadhatóak, a Trabanttól mérföldekkel jobb. Hátul kielégítő a hely, az ülés ügyesen és egyszerűen variálható. A csomagtartó 500 literes, magáért beszél. A nyílása előre és hátra is lehetne nagyobb.
Az autó menettulajdonságai átlagosak, de szabályos közlekedésre tökéletesen alkalmas. 130 felett kissé nagy a szélzaj, alatta csendesnek mondható. Oldalszélre nagyon érzékeny, kanyarokban is dőlöngél, de nem vészesen.
Összességében nagyon jó kis autó, javítani még nem kellett, kár, hogy vonóhorgot nem lehet rá szereltetni.
20000-nél vittem első szervízre, kicsit sokallottam az 50E forintot( olajcsere, levegő- és pollenszűrőcsere), amiből 20E volt csak az OLAJ. Munkadíj is furcsa volt, mert 50 percért 2 órát számláztak.( Magyarázat:egységesen 2 órára van kalkulálva ez a műveletsor, a valós idő ettől független is lehet, de mindekképpen az előírt munkaóra fizetendő)
szóval úgy érzem becsaptak.
Legközelebb máshol próbálkozok, az tutifix.
- Semmi.
Debrecen Honda Gold Motor N 1. Kft.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Nissan Almera | Következő autója? | Valami japán |