A kicsikocsi újra szaguld
Az en kis kicsikocsim meg nayon uj, alig 2000km van benne (7 nap alatt), de tapasztalataim mar vannak:) December 15.-en gurultam ki vele a szervizbol, es rogton anyukam ele kellett menni vele a repterre, ami kb 60 km oda-vissza (legalabbis a kicsikocsi km-szamlaloja szerint). Majd 3 naposan mar volt annyi km benne, hogy mertem vinni autopalyara is :) fogyasztasom mint valami alom, tenyleg annyi, amit a honda leirt a prospektusokban... Most legutobbi 3 nap eredmenyekent 900km (nagy csaladi karacsonyi korbelatogatas) 6,4l volt a fogyasztasom. Ebben volt varos, orszagut, autopalya, minden. Autopalyan kis eszrevetel: akkor fogyaszt a legjobban az auto, ha 120-szal megyunk. Lehet, hogy tudna tobbet is a kicsikocsi, de ha valaki "fogyasztas-manias", akkor nem erdemes neki tobbel mennie. Nekem meg kezdo jogositvanyom van, szoval amugy is meg ovatosan vezetek, de amit a City tud, az tobb mint tokeletes nekem :) Nagy csomagtarto, keves fogyasztas, halk motor (ha nem autopalyan megyek, akkor alig hallani a hangjat, autopalyan meg kicsit "duborog", de nem annyira, hogy rossz erzest keltsen bennem, hanem annyira, hogy "jee, es tud menni is, es meg tudna tovabb is, ha nem akarnam betartani a korlatozasokat".)
Januar elejen megyunk majd vele Svajcba is, majd arrol is beszamolok, hogy ott milyen tapasztalataim voltak.
Ahogy igertem, ujra irok kicsit:
Megjartam vele mar parszor a Budapest-Bern tavolsagot, szoval kicsivel tobb tapasztalatot szereztem a kocsirol. A lenyeg: 4 emberrel, megrakott csomagtartoval konnyeden birta a 175-ot a nemet autopalyan (megrakodva nem volt annyira konnyu, hogy a szel ne kapjon bele). Ami viszont meglepett, hogy amikor par honapig kint volt a kocsi velem Svajcban, sokkal tobbet fogyasztott, mint otthon a budapesti varosi forgalomban. A lenyeg: Bernben neha felment 8.5ig is a fogyasztasa, es csak akkor esett vissza, ha kivittem megturaztatni az autopalyara. Akkor visszaesett 6.4-6.2re.
Legutobbi hazafelejovetelem alkalmaval nemet autopalyan 150 kornyeken is 6.4et evett, fogyasztasaval meg mindig nagyon meg vagyok elegedve. Sajnos kicsit osszetortem a hatuljat egy tolatasomnal, de hat kezdo vagyok meg ... Ami nagyon meglepett, hogy ha nem lenne cascom, akkor kb 450ezer forint a javitasa (csatolok egy kepet, milyen is lett a horpadas). Cserelni kell a csomagtarto fedot, a bal lampat, es a lokharitot. Pedig kevesebb mint 10km/h-val mentem neki a mogottem allo kisbusznak, csak epp szerencsetlenul talaltam el. A kisbusznak persze csak a lampaburaja repedt be :) Ebbol le lehet vonni a kovetkeztetest, hogy a segget a kocsinak tenyleg gyurodesi zonanak terveztek :) Sebaj, tanulopenz (draga, de remelhetoleg tanulok belole)
- Egyszer azt hittem, hogy az iPodom FM Transmitterenek a vege benne maradt a szivargyujtoban, es elvittem a Honda Royalhoz a Fay utcaba. Nagyon kedvesek voltak (bar nagyon meglepodtek, hogy penteken vettem at a kocsit, es hetfo delelott mar vissza is vittem :D), mondtak, hogy ha nagyon be van ragadva a transzmitter feje, akkor lehet h szet kell szedni azt a reszt, es ugy kibanyaszni. En voltam a legjobban meglepve, amikor 5 perc elteltevel jott vissza a szerelo, hogy hat az fm transmitterrol tenyleg hianyzik a feje, de az is biztos, hogy nem ebben az autoban hagytam el, mert kivulrol-belulrol megnezte, es ebben az autoban nincs :) Azota nem veszek semmifele szivargyujtos kutyut, nehogy megint ilyen elojojjon.
Honda Royal, XIII. ker Fay utca. (Itt vettem az autot is, nagyon korrektek, nagyon rendesek. Augusztusban, amikor megrendeltem az auot, akkor megkerdeztem, hogy kb mikor fogom tudni atvenni, akkor csak saccolni tudtak, hogy dec. 15 kornyeken talan mar megerkezik, es at is lehet venni.) Atvetel idopontja: Dec 15. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Honda Accord |