A keleti csoda!
Családi autónak vettem. Nagy csomagtartó nagy utastér .Na ,ez volt az elképzelésem. Bár az ára egy kissé magas volt ,de mégis ezt választottuk. (A többi ellenfél : Renault Thalia, Fiat Albea , Opel Astra classic II , "Daewoo" Lacetti voltak....) A japán márka minőségi híre miatt döntöttem a Honda mellett, ( sajnos ehhez társult a legmagasabb ár.)
Sajnos nekem különösebben nem tetszik , egy kissé "kóreai" multikultúrális formatervezésű , megspékelve egy kis pakisztáni "eleganciával". Egye fene, nem a szépségért vetem meg.
Az igazi meglepetés azután ért amikor megpróbáltam elhelyezkedni az autóban. Ez a magam 187 cm-ével lehetetlen küldetés.ISzonyat kényelmetlen és nem lehet beállítani ajó vezetési pozíciót, az ülés lap rövid.
A csaomagtartót nem lehetett bezárni (!!) Mellesleg nincsenek rögzítő kampók a csomagtérben. Ez számomra érthetetlen.
Eddig 3 x fordult elő, hogy csak sokadik próbálkozásra indult az autó. Némi várakozás után pöccintésre indult. Ekkor futott át az agyamon , hogy nincs védőszárny szolgáltatás. Erre nem gondoltam a vásárláskor, mivel a legendás japán megbízhatóság ismeretében átsiklottam ezen a kérdésen. Ma már sokat gondolkodom rajta, bár a szervízban valami computer hibát mondtak és azt, hogy valami csináltak, frissítettek, stb, ..és most már nem fog előfordulni...ebben már nem hiszek.
Az összeszerelési minőség pedig kifejezetten törökösre sikerült. alig van több mint 7000 a kocsiban ,már nyikorog az egész belső tér. ÚGy érzem, ez egyre rosszabb lesz.
Az 1.4 -es motor kritikán aluli. Iszonyat gyengus és sokat is fogyaszt. ( 8 alatt még nem tudtam produkálni) . Egyéni észrevételem, hogy ötödikbe nagyon nehezen lehet berakni a váltót. Állítólag ez nem jellemző, de én kifogtam..
Mondjak valami jót is ? Hátul nagy a hely , a gyerkőcök jól elférnek.
Ja, a futómű. Nem erre a kátyus utakra tervezték. Nem szereti az úthibákat, de ettől függetlenül elfogadható ebben a kategóriában.
Tehát aki ilyen kocsit vesz, ne számítson szenzációs dologra, egy nagy családi autó sok -sok apró bosszantó dologgal és mindez elég drágán.
- Csomagtartó zár , computer meghibásodás
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2006 |