A Honda az Honda, még Cityként is
Amikor először megláttam ezt az autót elborzadtam a látványon. A formaterv hagy kívánnivalókat maga után. Előröl tulajdonképpen nem néz ki sehogy, olyan kis jellegtelen. Hátulról szörnyű, az oldalnézet pedig bennem azt a benyomást kelti mintha hátra akarna esni, olyan hosszú a hátsó túlnyúlás. A használati értékét viszont nem érheti panasz. A csomagtartó hatalmas (500 liter), a hátsó ülések teljesen síkba dőlnek és függőleges helyzetbe is állíthatók – kutyának tökéletes. Mért nincs ilyen az összes autóban?!
Az ülések viszonylag kényelmesek, az én 187 centimmel még éppen elférek magam mögött. A lábtér pont elég a fejem viszont a plafonban van – megoldás: nem kell hátra ülni. A műszerfalon lévő műanyagok kellemesek bár nem puhák, viszont az ajtón lévők könnyen karcolódnak. Összességében egy kellemes beltér viszont a középkonzolt szokni kell.
A csomagtartó minden nyitásnál és zárásnál nyikorog – nem tudni mért.
A váltó tipikus japán és ezzel tulajdonképpen mindent el is mondtam róla. A motor jól húz és szép Hondás hangja is van - nem gondoltam volna.
A fogyasztás vegyesben 5,8 amit elsőre nem hittem el, utánaszámoltam és tényleg annyi. A futómű egy kicsit kemény, ahogy a kisautóknál általában, autópályán a szél eléggé lökdösi.
Van egy-két bosszantó tulajdonsága (főleg a forma) de melyik autónak nincs?
Végeredmény? A Honda az Honda még Cityként is.
- Eddig csak egy beltéri izzó égett ki.
Honda Szallerbeck
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |