Autók » Honda » City (2005-2008)

City 1,4 LS

A félelem bére!

Hondát akartam venni. Elég volt a mindig meghibásodó "németből"!
Viszonylag szép autó, nagy csomagtér, azért a kopogós műanyagok és a "gagyi" kinézétü "hifi" sziven ütött, az ablaktörlő lapátok méretkülönbsége szintúgy!
A zene viszonylag jól szól, a motor megfelelő bejáratás után még élvezhető is! A váltó nem szereti a hátramenetet, nem is állítható, így kell megszokni!
Emelkedőket jól bírja, a német 1,6-osok egyszerűen nem ellenfelek. A váltó nyomatékelosztása igazi nagyfiússá teszi!
Fogyasztása meglepő, tudja a gyári adatokat is! 90-100-as országúti tempónál, óvatos gyorsításokkal 4,8 l/100km! átlagos használattal (szeretem hajtani!) 6,2 l/100km! A komputer fogyasztásmérője nagyon valósághű, még a dugóban is számolja a fogyasztást!
A futómű kritikán aluli! Ilyen érzékeny futóművel még életemben nem találkoztam! Úttest hibák, gödrök miatt ötször is állíttattam futóművet, a harnadiknál már meg akartak győzni, hogy természetes, ha balra húz egy autó! A szél fel akarja borítani, 130-nál életveszélyes az autópályán! Maradt a 195/60/R15 gumi, amely sokat javít a stabilitáson, de ekkor két kézzel kell markolni a kormányt, mert az úttest egyenetlenségei átlagon felül megvezetik az autót!
A kormány mintha független lenne az autótól, túlzottan könnyű, ez már nagyon zavaró! ezen is segített a széles gumi!
Még ilyen autót nem vezetttem, amelyet csak két kézzel lehet vezetni!
A fékerőelosztó mintha csak papíron lenne, semmit sem ér, az ABS meg igen halovány! Télen volt amikor beragadt az ABS és egy fékezésnél egyszerűen becsúsztam a kereszteződésbe, mindezt kb. 40 km/h sebességgel!
Az "ezüst" felületek szinte kivétel nélkül megkopnak.
Az autóval kétszer is halálközeli élményem volt. Először bevágott elém egy autó a keresztútról, ekkor nagyot kellett fékeznem, az autót alig bírtam a két sávban tartani, mert egyszerűen keresztbe akart fordulni, irtózatos libegések közepette! A másik esetben, egyenes úton haladva, felfagyott úton egy jégbucka megdobta a bal első kereket az autó meg keresztbe fordult, végig kormányozhatatlan volt! Szakadék szélén álltam meg, a csomagtartó már a szakadék fölött, a gyerekek a hátsó ülésen!Télen a téli gumival is úgy viselkedik, mintha a legrosszabb minőségű nyári gumivaí autóznék! Nagyobb fékezésnél történő keresztbefordulás miatt karamboloztunk is (mindezt 40-es sebességgel!), a szemközti sávba sodródtam és frontálisan ütköztünk a szembe jövővel. A légzsákok ki sem nyiltak, bár kellett volna! A kár közel 1MFt, bár elemeket alig kellett cserélni! Minden őrült drága!!!
Mindig jó vezetőnek tartottak, 30 éve most megtanultam félve beülni az autómba és figyelni, a buckákat, a szélirányt és görcsösen markolni a kormányt!
Soha többé nem veszek HONDA-t!

- Futómű többször is.
- Csomagtér zár.
- Elektromos ablak.

Duna Autó, Budapest

Honda-Steba, Pécs

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Golf Következő autója? Subaru Impreza
Verdikt (4.1/10)

Honda City 2005 (2005 - 2008)